Palīdzības vācējus izbrīna Austrālijas latvieša ziedojums tautiešiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Austrālijas latviešu elektroniskā laikraksta

Katru gadu Austrālijas latvieši izmanto iespēju tautiešiem dzimtenē ziedot drēbes un citas noderīgas lietas, kas pēcāk lielajā konteinerā aizkuģo uz Latviju. Mantu šķirošanas un pakošanas laikā atbildīgās Austrālijas latvietes pārsteidzis kāda cilvēka ziedotais, proti, kožu saēsta, adīta vīriešu jaka. Tāds eksemplārs ziedojumos «uzpeldējis» pirmo reizi un burtiski atstājis palīdzības vācējas ar atvērtām mutēm, vēsta Austrālijas latviešu elektroniskais nedēļas laikraksts latviešiem pasaulē.

«Nupat vairs nezinu - raudāt, vai smiet, taču galu galā var tikai pašūpot galvu un nobrīnīties par dažiem cilvēkiem. Ir jau pierasts, ka no saziedotām drēbēm, viena daļa būs derīgas tikai lupatu maisam, jo

ļaudis reizēm ir pārāk labās domās par savu devumu.

Taču šogad uzpeldēja viens tāds eksemplārs, par kuru mums visām palika mutes vaļā,» laikrakstam raksta Austrālijas latviete, «Daugavas Vanadze».

Kāds Austrālijas latvietis ziedojumos nodevis adītu vīriešu jaku, kas bijusi pilnībā kožu saēsta. «Vai tas nav ārprāts?

Diez ko iedomājās cilvēks, kas labdarībai ziedo šādu apģērba gabalu? Laikam jau vairs nav pie pilna prāta!»,

nepatīkami pārsteigta ir «Daugavas Vanadze».

Kožu saēstā jaka
Kožu saēstā jaka Foto: Ekrānuzņēmums no Austrālijas latviešu elektroniskā laikraksta

Ziedojumu šķirotājas jau radušas pie netīrām un saplēstām drēbēm, taču ko tādu nākas redzēt pirmo reizi: «Daži uzskata, ka viņu cēlā ziedošana ir iespēja ne tikai atbrīvot skapī vietu jaunās sezonas pirkumiem, bet pie vienas reizes tikt arī vaļā no nelietojamām drazām,» uzsver ziedojumu vācēja.

Ik gadu pirms pavasara iestāšanās, «Daugavas Vanadzes» Austrālijā vāc ziedojumus tautiešiem Latvijā. No Vanagu nama tiek nosūtītas gan drēbes, gan grāmatas un citas lietas, kas rūpīgi sašķirotas, nonāk pie atsevišķā baznīcu draudzēm, vai trūcīgām ģimenēm Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu