VID e-sistēmai mēģina pieslēgties desmitiem tūkstošu. Pie VID cilvēku jūra

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairāki TVNET lasītāji šorīt sūdzējās, ka pirmajā gada ienākumu deklarāciju iesniegšanas dienā nedarbojas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanās sistēma (EDS). Cilvēki sistēmai pieslēgties mēģinājuši jau naktī un to darījuši desmitiem reižu. Turklāt jau rīta agrumā cilvēku jūra bija pie VID ēkas Talejas ielā, ziņo lasītājs.

Cik reižu jāmēģina?

«Ne naktī, ne no rīta deklarāciju nevar iesniegt elektroniski. Vai tas ir normāli? Visu laiku raksta, ka kļūda un nevar sagatavot dokumentu. Vēl labāks variants: nav informācijas uz Jūsu pieprasījumu. Kad zvanīju, VIDā atbildēja: «Jāuzgaida un jāmēģina vēlreiz ielogoties, jo uzkārās.» Cik reizes jāmēģina? Mēģināju vairāk nekā 20 reizes – visu laiku viens un tas pats. Vai tas ir normāli?» rasta lasītājs.

«Pie VID šodien «cilvēku jūra» - 7.50 jau bija 70 cilvēku,» raksta cits.

Andris ir sašutis, ka pusi nakts pavadījis, desmitiem reižu mēģinot iekļūt sistēmā – bez rezultātiem. «Ja es kaut dažus centus nesamaksāšu vai nokavēšu dažas dienas, tā uzreiz saņemšu brīdinājumu un kosmiskus soda procentus, bet par elementārām, mūsdienīgām ērtībām klientiem nodokļu iekasētāji nav parūpējušies.»

Pieslēgumu skaits 100 reižu lielāks

VID sola, ka līdz vakaram tehniskās problēmas tiks novērstas un lietotājiem izdosies pieslēgties EDS. Pašreizējās grūtības saistītas ar to, ka sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties ļoti liels skaits lietotāju, lai iesniegtu gada ienākumu deklarāciju. Jau pirmajās stundās pēc 1. marta iestāšanās EDS tika iesniegti vairāki tūkstoši deklarāciju. Vienlaicīgo pieslēgumu skaits sistēmai šobrīd ir teju 100 reižu lielāks nekā ikdienā. Desmitiem tūkstoši cilvēku vienlaikus mēģināja iekļūt sistēmā. «VID informātikas speciālisti sadarbībā ar sistēmas izstrādātājiem dara visu iespējamo, lai situāciju atrisinātu un tehniskās problēmas novērstu.

Aicinām iedzīvotājus nesteigties ar gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu, jo pat tiem nodokļu maksātājiem, kam tā jāiesniedz obligāti, to iespējams izdarīt līdz pat šā gada 1. jūnijam.

Savukārt tie, kuri to dara brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju visa gada laikā,» skaidro VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu