Nežēlīgi! 40 eiro sods par auto novietošanu aiz Stradiņa slimnīcas žoga

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Sociālo tīklu lietotāji pauž sašutumu: laukums Rīgā, Atpūtas ielā, kas blakus Stradiņa slimnīcai, ir norobežots ar lielām betona plāksnēm. Vairāki autovadītāji, kas aiz norobežojuma novietojuši spēkratus, saņēmuši ievērojamu sodu. Tie, kas centīsies šķērsot betona plāksnes un atstās automašīnu aiz tām, tiks bargi sodīti. Nākotnē šajā vietā plānots izbūvēt stāvlaukumu, skaidro Rīgas pašvaldības policijas (RPP) runasvīrs Toms Sadovskis.

Šobrīd pašvaldība Atpūtas ielā ir izvietojusi betona plāksnes, kas norobežo teritoriju, aiz kuras braukt nedrīkst.

Ceļa malā spēkratus drīkst novietot.

Smilšainais laukums, kura vienā pusē atrodas dzelzceļa sliedes, otrā asfaltētā Atpūtas iela un slimnīcas žogs, līdz šim bija vienīgā vieta, kur bez maksas novietot automašīnu, dodoties slimnīcā apciemot tuviniekus. Otrs variants – likt automašīnu slimnīcas stāvvietā un maksāt 5 eiro.

Ņemot vērā, ka Stradiņa slimnīca ir valsts iestāde, maksas prasīšana par stāvvietu, ja automašīna tajā novietota ilgāk par stundu, ir apšaubāms bizness.

Daudzi slimnīcas apmeklētāji izvēlējās ietaupīt, atstājot mašīnu aiz žoga.

Kā tas bija agrāk, pirms betona bloku novietošanas.
Kā tas bija agrāk, pirms betona bloku novietošanas. Foto: Google Maps

Pirms vairākiem mēnešiem RPP sāka saņemt regulāras sūdzības par to, ka automašīnas tiek atstātas neatļautā vietā Atpūtas ielas apstādījumos. Ierodoties notikuma vietā, policija apstādījumus neredzēja, toties Rīgas būvvalde apstiprināja, ka automašīnas laukumā Atpūtas ielas teritorijā atstāt nedrīkst. Šajā vietā nav stāvvieta!

Foto: facebook

«Gadījumos, kad automašīnas vadītājs nav uz vietas, likums neparedz brīdinājuma formu. Vienīgais variants – fiksēts sods 40 eiro apmērā. Lai nebūtu jārīkojas nežēlīgi un jāuzliek sods cilvēkam, kas atbraucis apciemot slimnieku, atradām pagaidu risinājumu – novietojām Atpūtas ielā pašvaldības policijas ekipāžu, kas strādāja preventīvi, proti, novērsa pārkāpumu pirms tā izdarīšanas. Vienlaikus vērsāmies pie atbildīgajam institūcijām ar prasību sakārtot teritoriju,» skaidro Sadovskis.

Foto: facebook
Procesu apgrūtina fakts, ka par laukumu pie Atpūtas ielas atbild daudzas institūcijas, tātad – neviens.

Satiksmes departamenta vadība ir tikusies ar Veselības ministrijas pārstāvjiem, lai esošo zemi nodotu slimnīcas rīcībā. Departamentā skaidro, ka stāvvietai jābūt izbūvētai teritorijai ar cieto segumu, ūdens novades sistēmu un labiekārtotai. Turklāt šajā gadījumā zaļā zona sakrīt arī ar Latvijas Dzelzceļa aizsargjoslu.

Foto: facebook
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu