Ziedojumu kastītes saturu ieber saujā. Lēmumu pieņēma operatīvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Māmiņa Sabīne brīnās par ziedojumu kastītes iztukšošanas metodi, ko redzējusi Rīgas 4. pasta nodaļā. Pastniece esot iebērusi naudu saujā un pazudusi aiz letes. «Latvijas Pastā» skaidro, ka tā nav ierasta prakse; bija izveidojusies netipiska situācija – ziedojumu kastītes vāciņš bija salauzts, tāpēc pieņemts lēmums tās saturu iztukšot nekavējoties.

Sabīne raksta: «Nesen biju pastā. Tur stāv ziedojumu kastīte, kurā tiek vākti ziedojumu bērniem. Ienākot pavērās skats: pasta darbiniece turpat izbēra naudu saujā un pazuda aiz letes. Vai tā drīkst darīt? Ir nācies novērot ziedojumu kastītes iztukšošanu lielveikalā. Tur kasiere kopā ar apsargu un vēl trešo personu, iespējams, organizācijas, kas vāc ziedojumus, pārstāvi, atslēdza kastīti un naudu tūlīt pat sabēra maisā, ko uz vietas aizzīmogoja.»

«Latvijas Pasta» ārējo komunikāciju vadītāja Gundega Vārpa skaidro, ka situācija bija netipiska – parasti ziedojumu kastītes tiek tukšotas atbilstoši noteikumiem. Šajā gadījumā

kāds apmeklētājs bija salauzis kastīti, tāpēc tā tās saturu kasiere izņēma bez kavēšanās.

Patlaban ziedojumu kastīte ir tukša un ziedojumi tajā netiek ievietoti.

«Latvijas Pasta» klienti 2017.gada pirmajos sešos mēnešos pasta nodaļās visā valstī ziedojuši 9000 eiro labdarības organizācijas Ziedot.lv programmai «Mazajām sirsniņām». Nauda novirzīta 27 smagi slimu bērniņu ārstēšanai un rehabilitācijai. No 1.jūnija līdzekļu vākšana pasta nodaļās turpinās citai programmai – «Piepildi bērniņa sapni», kas palīdz bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem. Kopumā pasta nodaļu apmeklētāji Ziedot.lv labdarības programmai ziedojuši vairāk nekā 65 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu