Vai 1. maršrutā atgriežas «vecās grabažas»? «Rīgas satiksme» sola 19 jaunus zemās grīdas tramvajus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Kur izgaisuši zemās grīdas tramvaji?» neapmierinātību pauž Dzintras kundze no Juglas, kura uz Rīgas centru ik dienu brauc ar 1. tramvaju. Sieviete uzskata, ka jaunie, košie tramvaji pārcelti uz citu reisu, Juglas un Imantas iedzīvotājus atstājot bešā. Uzņēmumā «Rīgas satiksme» skaidro, ka 26 zemās grīdas tramvaji kursē 1. un 11. maršrutā.

«Ap 17.30 Krišjāņa Barona ielas pieturā palaidu garām trīs vecos tramvajos, cerot sagaidīt komfortablo zemās grīdas tramvaju. Tā arī nesagaidīju. Nākamajā dienā atkārtojās tas pats scenārijs,» saka Dzintra.

Cits pēc cita 1. maršrutā čīkstēdami un grabēdami kratījās vecie tramvaji.

Līdzīgu situāciju piedzīvojusi viņas draudzene no Slokas ielas, kura arī pārvietojas 1. maršrutā. Tikmēr 11. un 6. tramvaja maršruta pasažieri iebilst: kopš izveidots 1. maršruts, viņiem jābrauc «vecajās grabažās».

«Rīgas satiksmē» skaidro, ka

26 jaunie tramvaji norīkoti 1. un 11. maršrutā.

«Šāds tramvaju skaits diemžēl nespēj pilnībā apkalpot visus reisus, tāpēc joprojām kursē arī vecie tramvaji,» skaidro uzņēmumā.

2016.gada sākumā tika noslēgts iepirkums par 20 jaunu zemās grīdas tramvaju iepirkumu. 2017.gada aprīļa beigās jau tika saņemts pirmais tramvajs no šā iepirkuma, taču pirms pasažieru apkalpošanas sākuma tam ir jāveic noteikts skaits kilometru bez pasažieriem. Pēc tam arī šis tramvajs kursēs minētajos maršrutos.

Plānots, ka līdz šā gada beigām «Rīgas satiksme» saņems pārējos 19 jaunos tramvajus.

Kad jaunie tramvaji aizstās vecos, vecie tiks pārdoti izsolē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu