Kaķeni izmet kā atkritumu. Mirušās tuvinieces mājdzīvnieks mantiniekiem nav vajadzīgs (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Raibajai kaķenei Kicei ir apmēram 12 gadi. Nesen nomira viņas saimniece, bet vakar mājas apsaimniekotājs viņu dzīvnieku patversmes «Ulubele» teritorijā kā atkritumu izmeta no konteinera un aizbrauca. Par notikušo patversmes vadītāja Ilze Džonsone ir paziņojusi pašvaldības policijai.

«Augstākās pilotāžas nekaunība,» par vīrieša, kurš uz patversmi atveda kaķi, rīcību saka Džonsone.

Viss sācies, kad 28. augustā pie patversmes Stopiņu novadā pieripojusi melna automašīna. No tās izkāpis gados jauns cilvēks ar dzīvnieku konteineru rokās. Viņš administratoram paskaidrojis, ka esot atvedis kaķi, bet vispār viņam neesot ne minūtes laika. Kundze, kurai piederējis kaķis, esot mirusi, radiniekiem mājdzīvnieks neesot vajadzīgs, bet viņš esot mājas apsaimniekotājs. Kad administrators vīrietim paskaidrojis, ka patversmē pieņem tikai vientuļo mirušo mājdzīvniekus, turklāt vajadzīga miršanas apliecības kopija, izziņa no sociālā dienesta vai policijas, bet pārējos gadījumos par dzīvnieku jārūpējas mirušā radiniekiem,

vīrietis pārskaities un vienkārši izmetis dzīvnieku: ejiet noķeriet - ja varat!

«Radinieki priecājas, saņemot mantojumu – dzīvokli un materiālas vērtības, bet gadās, ka dzīvnieks viņiem ir lieks apgrūtinājums, lai gan varbūt mirušajam tuviniekam bija pats vērtīgākais,» saka patversmes vadītāja. Kad «Ulubele» savā Facebook profilā ievietoja apsaimniekotāja fotogrāfiju, uz patversmi piezvanīja viena no mirušās sievietes meitām.

Foto: Dzīvnieku patversme "Ulubele"

Ņemt kaķīti pie sevis viņa atteikusies, savukārt uz jautājumu, vai segs kaķa uzturēšanas izmaksas 2 eiro dienā, atbildējusi, ka padomāšot. Sieviete izteikusi priekšlikumu iemidzināt dzīvnieku.

Viņa esot cerējusi, ka nama saimnieks palīdzēšot atrisināt «kaķa jautājumu».

«Ja radinieki nevar paņemt mājdzīvnieku, pie mums to var izmitināt par maksu. Otrs variants - iestāties rindā.

Patversme nav bezizmēra! Lai nodotu kaķi, šobrīd rindā gaida 15 cilvēki!

Cilvēks iedomājas, ka viņa atvesto kaķi mums «uz sitiena» jāuzņem. Cilvēks ar attieksmi «man pienākas» iebrauc pagalmā un atstāj kaķi bezpalīdzīgā stāvoklī, vienkārši izlaižot no būra. Tas varēja bēdīgi beigties – kaķis varēja pārbīties un ieskriet mežā, kur ir lapsas,» stāsta Džonsone.

Foto: Dzīvnieku patversme "Ulubele"

Par fotogrāfijas ievietošanu sociālajos tīklos Džonsone saka: «Sociālajos tīklos tiek ievietotas to cilvēku fotogrāfijas, kas mežā izmet atkritumus. Arī patversme nav izgāztuve, kurā izmest dzīvnieku.»

Šobrīd Kice gaida jaunu saimnieku vai vismaz pagaidu mājas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu