Par mata tiesu no traģēdijas mežā Bauskas pusē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

«Krūmājā sadzirdēju čaboņu, pamanīju tumšu siluetu, nodomāju - liels dzīvnieks - un jau pacēlu ieroci,» otrdien vēlu vakarā Bauskas puses mežā piedzīvoto ar šausmām atceras mednieks Jānis. Viņš gandrīz vai izšāva uz diviem sēņotājiem, kas pēc deviņiem vakarā ar baterijām klīda pa mežu.

Baušķenieks Jānis, kā ierasts, otrdienas vakarā devās uz mežu medībās. Iekārtojās dzīvnieku vērošanas tornī un gaidīja. Aizvien vairāk satumsa. Mednieks uzmanīgi vēroja apkārtni, ieklausījās meža skaņās. Te pēkšņi viņš sadzirdēja tipisku troksni. Jānis bija pārliecināts, ka tuvojas paliels dzīvnieks.

«Kuram normālam cilvēkam varētu ienākt prātā, ka tumsā dziļi mežā pastaigājas sēņotāji,»

vīrs ir sašutis.

Viņš jau pacēla ieroci, bet, par laimi, sēņotāju rokās pazibēja baterija. Abi nakts sēņotāji, pamanījuši mednieku, pamatīgi nobijās: «Tikai nešauj!» Sēņotāji pastāstīja, ka esot «aizsēņojušies». Rezultātā vīri šķīrušies bez konflikta, kopīgi pasmejoties par pārpratumu. Jānis medības neturpināja, jo incidents patiesībā nebija visai patīkams.

Valsts policija atgādina, ka sēņojot nevajadzētu izturēties pārgalvīgi un pārvērtēt savus spēkus.

2017. gada mežā jau apmaldījušies gandrīz 70 cilvēki.

Pagājušajās brīvdienās viens sēņotājs gāja bojā. Lai gan došanās mežā sēņot vai ogot ir patīkama relaksācija, jāņem vērā, ka mežā var slēpties dažādas briesmas.

Valsts policija iesaka, ejot uz mežu, pārliecināties, vai līdzi ir uzlādēts telefons, kā arī neiet nezināmās vietās, neaizklīst tālu un doties laukā no meža, kamēr nav satumsis. Ja gadījies apmaldīties, nevajag krist panikā – jāieklausās, vai tuvumā nav ceļš, jāiet pa taciņu. Sliktākajā gadījumā, ja cilvēks ir apmaldījies, jāmeklē klaja vieta un no zariem jāizveido zīme «SOS», ja gadījumā pazudušā meklēšana notiek ar paraplāna palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu