«Mazie draņķi» apķēza durvis. Helovīni soctīklos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

«Novēlu atrast nekauņas»; «Sātanistu svētki»; «Zini savas tiesības»! Helovīni nav oficiāli svētki»; «Es figeju, kā latvieši cepas! Saliekat saldumus kāpņu telpā!»; «Viņi taču ir tikai bērni! Ne pirmie, ne pēdējie nedarbi»; «Vai jums končas žēl? Bērniem prieks!». Sociālajos tīklos aktīvi apspriež Helovīnu tradīciju tērpties maskās un staigāt pa mājām, prasot konfektes. «Saldumus vai izjokosim,» sauc bērni, klauvējot un zvanot pie ārdurvīm. Daudziem tas, viegli sakot, krīt uz nerviem. Turpretim citi labprāt iedod mazajiem «monstriņiem» saldumus.

Vairākiem Tukuma iedzīvotājiem Visu svēto dienas priekšvakars izvērtās ne visai patīkams. Izjokošana beidzās ar vandalismu. Atgriezusies no darba, tukumniece Zane ieraudzīja ar baltu ķēpu aplietas ārdurvis. Nav daudz jāzīlē, kas to izdarīja. Arī Maijas durvis bija nosmērētas. Sieviete sociālajos tīklos ierakstīja, ka zina, kuras «daiļavas» to izdarīja, un aicināja viņas novērst postījumus.

«Lielākā daļa salašņu nemaz neiet pēc saldumiem, bet nodarīt tikai skādes. Foršie bērni paliek mājās,» raksta Inta.

«Kāpēc tad šie saldumu diedelnieki neturpina latviešu tradīcijas? Var iet ķekatās no Mārtiņiem līdz pat februārim,» turpina Solvita. Citi diskutētāji skaidro, ka ārzemēs mazie diedelnieki klauvē tikai pie to māju durvīm, kur pagalmos vai logos ir iedegti izgrebti ķirbji. Tā ir zīmē, ka bērni tiek gaidīti. Pie citu māju durvīm nav pieņemts klauvēt.

«Vakar abus suņus iespundēju garāžā, plaši atvēru mazos vārtiņus, uzliku uz staba vējlukturi kā piesaistes bāku visiem ciema briesmoņiem! Mums nav žēl vienreiz gadā iedot svešiem bērniem saldumus, tas drīzāk ir forši. Manas meitas arī klīda pa mājām, un, redzot viņu prieku par «trofejām», esam gatavi iepriecināt citus. Mēs arī palīdzam gatavoties pasākumam, jo ir svarīgi, lai izskatās šausmīgi un interesanti, vienmēr ir arī izgaismotas detaļas, vakar uztaisīju lielu koka krustu ar gaismām,» raksta Alens. Diāna piemetina, ka arī Ķekavas novada Alejās durvis bija vaļā. «Biju nosmējusies par kaimiņu zvirbuļiem, man patīk, ka viņi nāk.» Turpretim Janīna piemetina: «Vecākiem ir jāmāca jau no mazotnes, ka no svešiniekiem saldumus nedrīkst ņemt.» Aleksijs indīgi piemetina: «Huligānus pedofiliem atdot!» Savukārt Maira viņam jautā: «Jums kāda bērnības trauma Helovīnā gadījās?» «Jana paskaidro, ka agrāk šos svētkus svinēja, upurējot sievietes. Vēl kāds piemetina, ka kaimiņi viņam tāpat vakar apvēmuši durvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu