Sviests ar lielo S jeb «kronis» uz VEF kultūras pils jumta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

Sociālajos tīklos, apspriežot VEF kultūras pils rekonstrukciju, kritiskas piezīmes veltītas uz ēkas jumta novietotajiem raksturīgajiem burtiem «VEF». «Kroņa funkciju nepilda», «izskatās briesmīgi», spriež sabiedrība. Būvdarbi tuvojas noslēgumam. Tos plānots pabeigt līdz 18. novembrim.

«Tas milzīgais logo ir sviests ar lielo S. Nav, glīti,» raksta Ingvilda. «Izskatās briesmīgi un bojā visu smukās ēkas skatu.» Cita komentētāja atceras, ka padomju laikos uz jumta virs parādes kāpnēm atradās karoga turētājs, kas nozuda pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

VEF kultūras pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēku cēla gandrīz desmit gadus – no 1951. līdz 1960. gadam. Kultūras pils interjers ir valsts nozīmes mākslas piemineklis.

Savulaik padomju kultūras pilī darbojās vairāk nekā 50 māksliniecisko kolektīvu, tur bija interešu klubi un studijas, ko apmeklēja ap 3000 cilvēku.
Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

Ēkas rekonstrukcija izmaksājusi 12,1 miljonu eiro. Apmēram puse finansējuma nāk no Eiropas fondiem. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA «Velve».

Jaunajā VEF kultūras pils zālē būs 805 skatītāju vietas, mazajā zālē vēl 97 vietas. Ir domāts arī par cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Radošo kolektīvu telpās vienlaicīgi varēs atrasties ap 400 dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu