Ko jūs domājat par velobraucēju kultūru un attieksmi? (284)

Mārtiņš Otto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lieliskā vasaras sezona pamazām jau sākas, bet, kā vienmēr, sastopamies ar nepatīkamiem starpgadījumiem!

Divritenis nopirkts, tad nu lecam virsū un ļaujam vējam skriet cauri matiem! Kā ziņo resurss: Rīga beidzot kļūst velobraucējiem draudzīga! Jautājums, vai velobraucēji kļūst draudzīgi gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem?

Viss jau ir skaisti un labi. Veselīgi, jautri un ekoloģiski tīri ir pārvietoties ar velosipēdu, tomēr atduramies pret dažiem nepatīkamiem faktiem.

- Autobraucējiem velosipēdisti ir kā cirvis mugurā. Nekad nevar zināt, kur nogriezīsies, kad nokritīs, un vispār pretenziju un lamuvārdu jūra no to puses. - Pašiem velobraucējiem arī nav uzticības ceļiem un citiem satiksmes dalībniekiem, tāpēc nereti pārvietojas pa gājēju ietvēm un taciņām. - Gājēji savukārt brēc, ka pa ietvēm braucēji neskatās, riskē un traucē pārvietoties.

Kā tad ir? Es pilnīgi saprotu velobraucējus, nebūt nav patīkami braukt pa ceļiem, riskējot, ka aizķers kāds no sabiedriskā transporta līdzekļiem vai satrakojies autobraucējs zem smagas promiles. Tiesa, man pašam ir gadījies, ka zemu lidojošs velobraucējs mani uz ietves notriec. Diezgan sāpīgs moments. Protams, sīkums, salīdzinot ar to, kas varētu notikt, ja tas būtu notriecis kādu jauno māmiņu ar bērnu.

Kā jau ierasts kārtīgam latvietim, man gribas atrast vainīgo, uz kuru parādīt ar pirkstu un pateikt lielo fui. Vainosim ceļus, valdību vai paši sevi?

Kā jūs braucat, kādi atgadījumi ir novēroti, vai kādi negadījumi ir atgadījušies ar jums? Varbūt kādi ieteikumi?

Saprotams, ir uzlabojusies situācija, ir uzradušies velosipēdistu celiņi, bet arī pārgalvīgo netrūkst, tieši tāpat kā sarežģītu vietu un situāciju.

Komentāri (284)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu