Kristovskis pret "spēļu elli" Rīgā (62)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas galvaspilsētai nav jākļūst par "spēļu elli", uzskata "Pilsoniskās savienības" (PS) priekšsēdētājs un Rīgas domes frakcijas vadītājs Ģirts Kristovskis.

Kristovskis šodien iesniedzis pieprasījumu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) par viņa publiski pausto ieceri veidot Rīgā "mazo Lasvegasu".

Vēstulē Kristovskis lūdz sniegt skaidrojumu par to, vai plaša izklaides industrijas centra jeb "mazās Lasvegasas" izveides ieceru kontekstā ir veiktas konsultācijas ar Rīgas domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, vai šāds jautājums tiek gatavots skatīšanai Rīgas domes komitejās un vai šāda iecere ir skatīta iepriekšējā Rīgas domes sasaukuma laikā.

Tāpat domes deputāts vēlas noskaidrot, vai plaša izklaides industrijas centra izveidei nepieciešamā teritorija ir paredzēta Rīgas pilsētas attīstības plānos, vai atbilst patiesībai fakts, ka iecerētā izklaides industrijas centra projekts ir sagatavots un notikušas neoficiālas vienošanās par tā realizēšanu, par konkrētu Rīgas pilsētas teritoriju atvēlēšanu šādas ieceres realizēšanai.

Kristovskis uzskata, ka Rīga kļūs par lētas izklaides, noziedznieku un apšaubāmas izcelsmes naudas centru, kurā tiks apkalpoti iebraucēji no Krievijas.

"Ja arī vicemērs piekrīt idejai padarīt Rīgu par "mazo Lasvegasu", tad tas ir klajā pretrunā ar LPP/LC partijas līdz šim liekulīgi pausto dievbijību. Tādā gadījumā Rīgas domē vajag nevis Birokrātijas apkarošanas biroju, bet vajag ierīkot Tikumības apkarošanas centru," norādīja Kristovskis.

Kā ziņots, Ušakovs uzskata, ka azartspēļu centrs Rīgā varētu piesaistīt daudz spēlmaņu no Krievijas, kur no 1.jūlija azartspēļu industrijai ieviesti radikāli ierobežojumi. Pēc Ušakova domām, spēlmaņi no Krievijas varētu nest lielu labumu Latvijas un Rīgas ekonomikai.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu