Grūtups: Par Latvijas neatkarību balsoja 36 VDK aģenti (261)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No 138 Augstākās Padomes (AP) deputātiem, kas 1990.gada 4.maijā nobalsoja par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu, apmēram 36 bija Valsts drošības komitejas (VDK) slepenie aģenti, šodien savas grāmatas "Observators" krievu izdevuma prezentācijā paziņoja advokāts Andris Grūtups, kurš pats bija AP deputāts.

Grūtups atzina, ka daži no bijušajiem VDK slepenajiem aģentiem tagad "apgroza miljonus", citi cīnās par izdzīvošanu.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Grūtups pauda viedokli, ka pašreizējā Latvijas ekonomiskajā krīzē nav vainojami bijušie VDK slepenie aģenti, kuri ir iefiltrējušies valsts pārvaldē. Vainojama esot pašu cilvēku vieglprātība, kuri neapdomīgi ņēma bankās kredītus, nedomājot, kā tos atdos.

Grūtups prognozēja, ka tuvāko gadu laikā Latvijā nomainīsies valsts pārvaldes forma - Latvija kļūs par prezidentālu valsti. Grūtups atzina, ka pat viņa paziņu lokā ir vairāki cilvēki, kas būtu cienīgi kļūt par Latvijas Valsts prezidentu.

Grūtups arī norādīja, ka pat tik liela un spēcīga valsts kā Krievija nostiprina varas vertikāli, jo nevar atļauties tādu "demokrātiju", kāda valda Latvijā.

Komentāri (261)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu