Sudraba: Ir sajūta, ka pie mums ik pa laikam nolaižas marsieši (108)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts kontroliere Ingūna Sudraba uzskata, ka valsts ierēdņiem daudz vairāk ir jāpiedalās lēmumu pieņemšanas procesos, norādot, ka "pēdējā laikā ir tāda sajūta, ka pie mums ik pa laikam nolaižas marsieši un iedod paketi ar normatīvajiem aktiem, kuros mēs esam bezspēcīgi kaut ko mainīt".

Tā viņa šorīt sacīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija".

Amatpersonām esot daudz vieglāk atrast attaisnojumus, kāpēc neko nedarīt, nevis uzņemties atbildību. Viņa stāstīja, ka Valsts kontrole (VK) pašlaik izstrādā sistēmu, kā par pieļautajām kļūdām prasīt atbildību no konkrētām valsts amatpersonām.

"Atbildības robežas ir jāpaplašina, un mēs strādājam pie tā, lai šī atbildība tiktu tieši piemērota tiem cilvēkiem, kuru vainas dēļ viens vai cits pārkāpums ir noticis," sacīja Sudraba, vienlaikus piebilstot, ka, cilvēku, kas kļūdījies, bet cenšas savu kļūdu labot, neviens nesodīs.

Viņa norādīja, ka  valsts līmenī ir jāpanāk tāda pati attieksme pret savu darbu kā privātajā sektorā:

Ja privātā uzņēmumā kāds atļaujas būt nelaipns pret klientu, viņš, visticamāk, jau nākamajā dienā šajā darba vietā vairs nestrādā. Tāpat jābūt arī valsts iestādēs.

Tāpat viņa atzina, ka vakar Saeimas deputātiem par pilnvarojumu valdībai parakstīt vienošanos ar aizdevējiem nācies balsot, neiepazīstoties ar šo dokumentu.

Viņa arī pauda neizpratni, kāpēc šie dokumenti ir tik slepeni, ka Saeimas deputātiem bija jāstāv rindā, lai iepazītos ar šī valstij un valsts iedzīvotājiem tik  svarīgā dokumenta saturu.

Vienlaikus viņa pozitīvi novērtēja vakar notikušo  Saeimas deputātu balsojumu par pilnvarojumu valdībai parakstīt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Komentāri (108)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu