Pujats: viendzimuma laulības ir pretdabiskas (790)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Intervijā portālam TVNET kardināls Jānis Pujats nosoda viendzimuma laulības un likumus, kuri ignorē dzimumu atšķirības. "Viendzimuma laulības vajadzētu aizliegt ar stingrākiem likumiem, jo tas ir kaut kas pretdabisks," uzskata kardināls.

Pujats norāda, ka sabiedrībai jāsaprot – pretdabiskas lietas nedrīkst uzņemt kā parastas: "Tā ir visriebīgākā problēma. Ja visi kļūtu par gejiem, tad vienā paaudzē visi izmirtu. Pie mums novirzes no normas uzņem kā normu. Kā tas var būt? Viss gan dzīvnieku, gan cilvēku pasaulē pastāv uz divu dzimumu pamata un, ja kādam ir novirzes, tas ir netikums."

Pēc kardināla domām, cilvēku no sliedēm var izsist jebkurš netikums un visneaizsargātākie šajā gadījumā esot bērni, kuriem  jāizvairās no sliktām nosliecēm. "Pie mums pat mazus bērnus sāk pieradināt pie netikumiem un pazūd viņu mīlestība pret māti un tēvu. Pieauguši cilvēki jau no bērna kājas stumj iekšā nepatikšanās," norāda Pujats.

Runājot par viendzimuma laulībām, kardināls pauž savu nosodījumu, uzsverot, ka to noteikti nedrīkstētu pieļaut. "Šādas laulības vajadzētu aizliegt ar stingrākiem likumiem, jo tas ir kaut kas pretdabisks. Līdz šim arī krimināllikumā tās tika klasificētas kā pretdabīgas, taču tad šis pants tika aizvākts," viņš saka, atgādinot par 2006. gadā plašas diskusijas izpelnījušos likumprojektu.

"Sagatavotais likumprojekts bija šausmīgs – ja iebildīsi vai izteiksi pārmetumu, ka geju lieta ir nejēdzība, tev būs krietns sods vai arī tu sēdēsi aiz restēm. Tas ir vienkārši ārprāts. Izveidotos tāda pati situācija kā Staļina laikā – ja pateiktu, ka Staļins ir smādējams, tevi bez jebkādas tiesas savāktu. Šajā gadījumā būtu tas pats. Tu vairs nevarēsi diskutēt un sargāsies no katra vārda. Tā būtu tautas tikuma vajāšana ar likumu. Ne velti to sauc par sadomazogrēku.

Kāpēc būtu cilvēki ar likuma spēku jādzen kādā šķērsielā? Viss ir jāsakārto pēc dabas likumiem, tāpēc dieva baušļi arī nedevalvēsies. Tie ir balstīti uz dabas likumiem. Kad skolotāji parakstījās pret to likumu, notika tā kā padomju laikā. Vesela rinda prominentu personu laikrakstā "Diena" sāka strostēt skolotājus."

Komentāri (790)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu