Rīgas dome pabaros bērnus vai sterilizēs kaķus? (142)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes iecere par dzīvnieku sterilizāciju laikā, kad galvaspilsētā strauji pieaug trūkumcietēju skaits, ir kārtējā līdzekļu izšķērdēšana, uzskata biedrība "Vecāki par izglītību".

Plašsaziņas līdzekļos arvien biežāk izskan paziņojumi par trūcīgo personu skaita strauju palielināšanos un to, ka bērni cieš badu ģimenes iztikas līdzekļu trūkuma dēļ, nespējot naudu sagrabināt pat ēdināšanai bērnudārzos un skolās.

Tāpēc izbrīnu rada Rīgas domes lēmums arī šogad apmēram 130 000 LVL atvēlēt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta piedāvātā modeļa „Klaiņojošo dzīvnieku populācijas kontrolei” realizēšanai. Kā izrādās, suņu turēšanas nodevās Rīgas dome pēdējos gadus iekasē vien pāris desmitus tūkstošu latu.

Kāpēc RD tik neefektīvi iekasē suņu turēšanas nodevas? Vai tas nozīmē, ka pārējos vismaz 100 000 LVL Rīgas dome ņems no kopējās pašvaldības budžeta kases?

Biedrības „Vecāki par izglītību” valdes locekle Silvija Titova uzskata, ka

krīzes apstākļos bērnu un vecu ļaužu aprūpēšanai ir jābūt prioritātei.

Ja šīs sociālās grupas ir bez iztikas līdzekļiem, bet amatpersonas plāno no kopējiem budžeta ieņēmumiem kastrēt un vakcinēt kaķus tāpat kā „treknajos gados”, jādomā, ka kaut kas tomēr ar prioritāšu izvērtēšanu ir nogājis greizi.

Biedrība jau 15.janvārī nosūtīja RD IKS komitejai un deputātu frakcijām ierosinājumus ātrākai problēmas risināšanai, lai tiktu piešķirti pabalsti bērnu ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs. Atbilde joprojām nav saņemta.

Komentāri (142)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu