"Latvijā nevarētu būt līdzīgi sprādzieni kā Maskavas metro" (173)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildīgo iestāžu rīcībā nav informācijas, ka Latvijā varētu notikt līdzīgi terorakti kā vakardienas postošie sprādzieni Maskavā. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) sarunā ar portālu TVNET uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem saistībā ar traģiskajiem vakardienas Maskavas notikumiem nevajadzētu baidīties. Viņa pauda pārliecību, ka šādi terorisma draudi Latvijā nepastāv.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Viņa norādīja, ka atbildīgie dienesti rūpīgi un regulāri seko līdzi un analizē visu informāciju, kas šai kontekstā kaut kur parādās par Latviju. Informācijas un darbinieku kapacitātes šai jomā ir pietiekamas.

"Mēs esam diezgan pārliecināti, ka šādi terorisma draudi Latvijā nepastāv,"

viņa teica un piebilda, ka nav saņemta informācija par kādiem iespējamiem terora aktiem Latvijā. Tādēļ Latvijas iedzīvotājiem nevajadzētu baidīties, ka kas tāds būtu iespējams.

Vai esam gatavi ļaunākajam?

Ministre uzsvēra - nav prognožu, ka Latvijā varētu būt līdzīgi sprādzieni, kādi vakar nogranda Maskavā.

Tomēr, vērtējot atbildīgo dienestu gatavību šādām situācijām, Mūrniece norādīja, ka ir diezgan skaidri rīcības plāni, kā šādos gadījumos rīkoties. Piemēram, pie tā nopietni strādā Rīgas lidostā. Arī citās vietās tiek ievēroti starptautiskie standarti šai jomā. 

Teroristu Latvijā neesot

Viņa uzsvēra, ka patlaban Latvijā nevar iebraukt visas personas, kas vien to vēlētos. Tās personas, kuras raisījušas bažas par iespējamu apdraudējumu, Latvijā nemaz nenokļūstot. Šīs personas jau pie robežas tiek aizturētas.

Patlaban neesot informācijas, ka Latvijā atrastos līdzīgi cilvēki tiem, kuri vakar veica spridzināšanu Maskavā. Starptautiskās informācijas apmaiņa šai jomā esot ļoti ātra, un tā pie speciālistiem "nokļūst ātrāk nekā šis cilvēks Latvijā". Tādējādi jau pie robežas potenciālie ļaundari tiek aizturēti un neitralizēti.

Bažījas par uzturēšanās atļaujām

Vienlaikus ministre atgādināja atbildīgo dienestu brīdinājumus, ka, piešķirot ārzemniekiem uzturēšanās atļaujas, Latvija varētu kļūt pievilcīgāka nevēlamiem cilvēkiem. Ja būtu vieglāk saņemt uzturēšanās atļaujas, viņi varētu vairāk vēlēties izmantot Latvijas labo ģeogrāfisko atrašanās vietu.

Tas gan nenozīmējot, ka Latvijas iedzīvotājiem būtu tūdaļ jāsāk baidīties par Maskavas sprādzieniem līdzīgu teroraktu iespējamību arī pie mums.

Maskava sēro par bojāgājušajiem

Maskavā šodien izsludināta sēru diena par 39 bojāgājušajiem sprādzienos, kas vakardienas rītā tika sarīkoti divās Krievijas galvaspilsētas metro stacijās. Atbildību par sprādzieniem Maskavas metro vēl neviens nav uzņēmies.

Komentāri (173)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu