Augulis: kaut kā jāmācās pašiem to naudiņu nopelnīt (67)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Situācija nodarbinātības jomā joprojām ir kritiska, tomēr vakar pirmo reizi parādījās informācija, ka bezdarba līmenis atsevišķās Latvijas vietās nedaudz mazinājies. Labklājības ministrs Uldis Augulis šorīt intervijā LNT pauda cerību, ka tuvāko mēnešu laikā bezdarba līmenis varētu nepalielināties.

Patlaban valstī ir aptuveni 200 000 bezdarbnieku. Tiesa, to skaits varētu būt lielāks - daļa šo statusu nav vēlējusies iegūt oficiāli, daļa strādājusi nelegāli - tādējādi šiem cilvēkiem pēc likuma nav tiesību uz bezdarbnieka statusu un sociālajām garantijām. No šiem cilvēkiem mēnesī jaunu darbavietu atrod vidēji 4000 bezdarbnieku. 

Jautāts par Latvijas nākotnes iespējām, Augulis pauž cerību, ka tuvāko gadu laikā Latvijā varētu atgriezties daļa aizbraukušo, kuri ārvalstīs meklējuši darba iespējas. "Jādara viss, lai tuvāko gadu laikā valsti izveidotu tādu, lai tie cilvēki, kas aizbraukuši, atgrieztos," pauž Augulis.

Kad ministram tika jautāts, kā šādu situāciju nodrošināt - kā nekā valstī atbraucējus visdrīzāk atkal sagaidītu bezdarbs, Augulis norāda, ka katram pašam jādomā, ko varam savas valsts labā izdarīt. Nekas jau nenotikšot, ja cilvēki negribēs, saka ministrs. "Kaut kā pašiem jāiemācās to naudiņu nopelnīt," viņš piebilst.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu