Vilnītis: galvenais vēlēšanas - citas lietas varētu palikt novārtā (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis uzskata, ka patlaban nav lielu bažu par iespējamiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā. Tas tādēļ, ka likums beidzot definē detalizētus aspektus, pēc kuriem iespējamos pārkāpumus partiju priekšvēlēšanu cīņā identificēt.

Vilnītis šorīt intervijā LNT pauž, ka tiesiskais mehānisms šādu gadījumu izskaušanai ir sakārtots, bet jebkuru likumu jau vienmēr varot uzlabot vēl vairāk.

KNAB šefs atzīst, ka priekšvēlēšanu procesu pilnīga kontrole prasa resursus, kādu birojam nav. Tomēr tāpat kā arī iepriekšējās pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanās priekšvēlēšanu procesu kontrolē iesaistīsies visi biroja darbinieki. Karstākais periods šo procesu kontrolē sākšoties no jūnija un ilgs līdz pat vēlēšanām, tomēr vēlēšanu un priekšvēlēšanu norise tiks vērtēta vēl arī vismaz pusgadu pēc tam. Vilnītis uzsver, ka pirms vēlēšanām visa biroja uzmanība būs veltīta kampaņu un citu priekšvēlēšanu norišu izvērtēšanai, tādējādi "nedaudz" novārtā varot palikt citi procesi, kas KNAB jāuzrauga.

Tā kā partijas vienmēr strādājušas radoši, lai apietu esošos noteikumus un likumus, Vilnītis prognozē, ka arī šogad varētu būt lietas, kas "būs vērtējamas". Lielākie riski šajās vēlēšanās no likumiskā viedokļa varētu būt nelikumīga administratīvo resursu izmantošana, kā arī interneta resursu lietošana - jo šo vidi priekšvēlēšanu cīņu gaisotnē kontrolēt ir ļoti grūti.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu