Rosina ieviest maksas izglītību jau no 7.-8.klases (366)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tautas kustības "Par labu Latviju!" padomes priekšsēdētājs, uzņēmējs Guntis Belēvičs rosina ieviest maksas izglītību jau no 7.-8.klases, pretī iedzīvotājiem nodrošinot nodokļu atvieglojumus.

Intervijā laikraksta "Vesti Segodņa" pielikumam "Delovije Vesti" Belēvičs skaidro, ka šī ideja ir radikāla, taču ļautu samazināt nodokļu maksāšanu aploksnēs, nepasliktinot iedzīvotāju finansiālo stāvokli.

"Vidējais izglītībai, sākot ar 7.-8.klasi, kā arī veselības aprūpei jābūt maksas.

Tomēr ar vienu nosacījumu - to naudu, ko jūs ieguldāt savu bērnu izglītībā un veselībā, jums ir tiesības atskaitīt no sava ienākumu nodokļa. Tas ir, maksātie nodokļi atgriezīsies pie jums nevis ar budžeta starpniecību, kā tas ir tagad, bet jūs paši varēsiet lemt, ko ar tiem darīt. Tiks nodrošināts tas, ka cilvēki atteiksies no algas saņemšanas aploksnēs, jo pretējā gadījumā viņiem nebūs naudas izglītībai un medicīnai. Tā ir radikāla reforma," uzsver uzņēmējs.

"Tas nevar neizdoties. Cilvēki būs ieinteresēti maksāt nodokļus, jo no tā būs atkarīgs, vai viņa bērnam būs izglītība. Jāsaprot, ka arī šodien mēs maksājam par izglītību un veselības aprūpi, tikai ar valsts katla starpniecību, kur daudz ko tērē neefektīvi."

Savukārt par maznodrošinātajiem un bāreņiem ir jārūpējas valstij, uzsver Belēvičs.

Viņš

neatbalsta ideju par progresīvo nodokļu ieviešanu,

norādot, ka Latvijā nav daudz bagātu cilvēku un šāda nodokļu sistēma negatīvi ietekmētu iedzīvotāju vidējo slāni, kas ir valsts pamats.

Pēc tautas kustības "Par labu Latviju!" līdera domām, arī citās sfērās nepieciešamas radikālas reformas, piemēram, līdz 5-7 samazināt ministru skaitu. Esot nepieciešami finanšu, izglītības un zinātnes, labklājības, ārlietu, aizsardzības un tieslietu ministri, no iekšlietu ministra amata varētu atteikties, bet policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku iecelšanu amatos uzticēt Saeimai.

Savukārt jāizveido valsts resursu ministrija, kura pārvaldītu valsts uzņēmumus un citu īpašumu, uzskata uzņēmējs. Patlaban valsts labumus pārvalda dažādas partijas, izmantojot ministrijas.

Kā ziņots, aprīlī tika paziņots, ka Tautas partija un LPP/LC veidos apvienību, lai kopīgi startētu nākamajās Saeimas vēlēšanās. Iecerēts, ka apvienību veidos cilvēki, kuri iekļāvušies kustībā par "Labu Latviju" kopā ar LPP/LC un Tautas partiju.

Komentāri (366)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu