Kā sodīt Neo? Nekā! (160)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apjomīgo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu ieguvēju Neo sodīt nevajag. Tā uzskata lielākā daļa sabiedrības. Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā 65% cilvēku pauduši viedokli, ka Neo nav izdarījis neko nosodāmu.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vēl lielāku atbalstu Neo izteikuši vīrieši - no stiprā dzimuma pārstāvjiem 69% pauduši viedokli, ka Neo nav izdarījis kaut ko noziedzīgu.

Cilvēki vecumā virs 50 gadiem par Neo ir vēl pārliecinātāki - 86% vecāka gada gājuma ļaudis viņu atbalsta. Vēl jo vairāk, daži uzskata, ka

Neo jāļauj darboties un uzteic viņu par drosmi un uzņēmību.

Neo darbības aptaujātajos ir raisījušas pārdomas par korupciju, politiķu un VID rīcību. 

Pieņemt valsts amatā?

"Manuprāt valstij vajadzētu ņemt viņu darbā pie sevis, izmantojot viņa prāta spējas valsts tikai iegūs," kāds aptaujā atzinis.

Neo slavēja arī kāds cits aptaujas dalībnieks: "Beidzot ir cilvēks, kurš nebaidās un spēj parādīt mūsu augsto amatu sejas un makus, par kuriem viņi labprāt klusēja. Malacis Neo, lai arī tas ir nelikumīgi, bet paldies viņam, ka viņš šos datus sūtīja medijiem."

Neo darbības aizstāv vēl viens cilvēks: "Viņš ieguva un publicēja visiem brīvi pieejamus datus. To no VID varēja iegūt jebkurš, kuram tas būtu bijis vajadzīgs. Cik es saprotu, viņš nelauza nekādas aizsardzības, bet vienkārši ģenerēja web adreses."

Tikai apsveicami, ka paziņoja tautai par valsts valdības dubultmorāli - cepuri nost, malacis džeks.....

Atzinību Ceturtās Atmodas tautas armijas pārstāvim izteicis arī kāds cits cilvēks: "Vajag slavēt, nevis sodīt. Malacis. :)"

Sodīt politiķus

Kāds krievvalodīgais atzinis, ka vajadzētu vairāk tādus cilvēkus, kā Neo. Vēl viens cilvēks krievu valodā pauda viedokli, ka sodīt vajadzētu nevis Neo, bet gan politiķus.

Līdzīgas domas bija citam cilvēkam: "Vispirms vajadzētu sodīt visas tās amatpersonas, kuras ir ļaunprātīgi izmantojuši savu stāvokli, nepildījušas Dombrovska (un iepriekš Godmaņa) pavēles. Nemaz nerunājot par lielākajiem zagļiem, kuru tiesu procesi iet jau gadiem, bet aiz restēm nesēž neviens."

Vai un kā Jūsuprāt vajadzētu sodīt Neo?
Vai un kā Jūsuprāt vajadzētu sodīt Neo? Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika šonedēļ, un tajā piedalījās aptuveni 800 cilvēku.

Portāls TVNET jau vēstījis, ka par vērienīgo VID datu ieguvēju kļuva datorspeciālists Ilmārs Poikāns, kurš ilgu laiku sabiedrībā bija pazīstams ar segvārdu Neo. Viņš daļu iegūto datu no VID elektroniskās deklarēšanas sistēmas regulāri publicēja internetā. Likumsargi sākuši izmeklēšanu šajā lietā.

Komentāri (160)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu