Kur palikuši strādnieki? (198)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" meklē stjuartes kaimiņvalstīs, jo Latvijas darba tirgū tā nevar atrast atbilstošus darbiniekus. Saistībā ar portāla TVNET jauno rakstu sēriju "Kā Tu atradi darbu?" vērsāmies pie lidsabiedrības un lūdzām skaidrot darba tirgus tendences aviācijā.

""airBaltic" personāla politika ir bijusi piesaistīt labākos no labākajiem, un tā tas būs arī turpmāk. Šobrīd "airBaltic" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā pēc piedāvāto vakanču skaita, portālam TVNET skaidroja lidsabiedrības korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Viņš turpināja: "Vienlaikus aviosabiedrība uz katru izsludināto vakanci arī saņem rekordlielu pieteikumu skaitu, kas mērāms pat vairākos simtos. Aviācijas nozarē ir ārkārtīgi augstas prasības, tādēļ ne visi kandidāti ir piemēroti, viņš klāstīja.

"Viens no iespējamiem skaidrojumiem, kādēļ neizdodas atrast piemērotos darbiniekus, ir tas, ka

labi, kvalificēti speciālisti jau ir devušies darbā uz ārvalstīm.

Nav svarīga darbinieku izcelsme

Kompānija darbiniekus atlasa, izvēloties kvalificētākos un profesionālākos, nevis vadoties pēc etniska vai izcelsmes principa.

""airBaltic" arī šobrīd turpina atlasi Latvijā, taču jauni darbinieki nenāk klāt tik strauji, kā to prasa aviosabiedrības izaugsmes temps, tāpēc tiek paplašināts valstu loks, kurā airBaltic meklē stjuartus," Vanags rezumēja.

Vai nav vairs kas strādā?

Lidsabiedrība ir viens no uzņēmumiem, kas atzinis, ka Latvijā ir grūtības ar atbilstošu darbinieku atrašanu. Uz labu, strādāt gribošu darbinieku trūkumu portāla TVNET rakstu sērijā "Kā Tu atradi darbu?" norādīja arī vairāki citi viedokļu paudēji.

Arī mazā uzņēmuma īpašnieks Jānis, kuram ārpus Rīgas pieder gateris, dalījās pieredzē, norādot, ka arī tagad - krīzes laikā - darbiniekus atrast nav vieglāk kā izaugsmes gados: "Tāpat grūti.

Nav īstu strādātāju! Atnāk, paskatās, saka, ka padomās.

Bieži pat atpakaļ neatnāk, lai pateiktu, ka nenāks pie mums."

Jānis atzina, ka daļa no tiem cilvēkiem, kas interesējušies par darba iespējām viņa gaterī, vēlāk aizbraukuši peļņā uz ārvalstīm.

Svarīgs Tavs viedoklis

Kā domā Tu? Vai tiešām vairums labo, kvalificēto speciālistu jau ir devušies darbā uz ārvalstīm, kā to skaidro "airBaltic" un gatera īpašnieks?

Ja Tu vēlies izteikties par darba meklēšanu un atrašanu, raksti portālam TVNET uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv vai arī raksti stāstu iesūtīšanas formā, kas pievienota rakstam!

Mēs gaidām Tavu viedokli, lai par to informētu arī citus TVNET lasītājus!

Komentāri (198)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu