"Grūti pateikt, kam visgrūtāk" (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Patlaban visgrūtāk klājas tiem, kas ir palikuši bez darba. Tā portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā pauda trešdaļa cilvēku. Vienlaikus daļa aptaujā atzinuši, ka patlaban ir grūti noteikt, kurai sabiedrības grupai patlaban iet vissmagāk. Grūti apstākļi šobrīd ir tik daudziem.

Biežāk viedokli, ka šobrīd visgrūtāk ir tiem, kas palikuši bez darba, atbalsta cilvēki vecumā pēc 40 gadiem. Grūti klājas "visiem, kam nav stabilu un dzīves līmenim atbilstošu ienākumu," kāds aptaujā komentē.

Par ienākumiem rakstījis arī kāds cits: "Grūti ir visiem tiem, kam nebija iespējas veidot uzkrājumus, jo ienākumi nebija tik lieli."

Cits viedoklis: "Grūtības pakāpe "atkarīga no ienākumiem. Citiem bezdarbniekiem vai pensionāriem situācija ir labāka nekā strādājošiem."

Šobrīd grūti ir visiem, kas nav augstos amatos un nesaņem lielās algas.

Savukārt teju piektdaļa aptaujāto atzinuši, ka vissmagāk patlaban ir ģimenēm ar maziem bērniem. Kāds aptaujā secinājis, ka "to nevar tā izvērtēt - visiem iet traki, pensionāriem un daudzbērnu ģimenēm, invalīdiem - visām sociālā riska grupām".

Grūti pateikt, kam visgrūtāk

Daļa aptaujā norādījuši, ka patlaban ir grūti noteikt, kam klājas visgrūtāk, piemēram, "mūsdienās daudziem ir grūti, un noteikt, kuriem cilvēkiem ir grūtāk, nav iespējams".

Aptaujā pausti arī citi līdzīgi viedokļi, piemēram: "Visiem ir ļoti grūti, pat grūti pateikt, kuriem grūtāk!" vai "Liekas, ka visiem ir vairāk vai mazāk grūti."

Vēl 17% aptaujāto domā, ka vissmagāk ir lielos parādos esošajiem. Retāk aptaujā atzīts, ka visgrūtāk ir veciem ļaudīm - tā domā 13%. Piemēram, "veciem cilvēkiem un tiem, kuriem ir maza vai nekāda izglītība".

Par slimojošo grūto situāciju aptaujā atcerējušies desmitā daļa.

Netiek uzskatīts, ka no Latvijas aizbraukušajiem klātos īpaši grūti.

Visiem grūti?

Kāds aptaujātais atzina, ka grūti patlaban ir visiem iepriekšminētajiem, "jo katram var būt radušies smagāki apstākļi, turklāt bieži šīs situācijas kombinējas - ģimenes ar maziem bērniem bez darba, veci un slimi, bez darba un parādos u.tml.".

Līdzīgi domā arī citi, rakstot, ka grūti ir "visām sociāli vismazāk aizsargātajām grupām, no kurām valsts turpina ņemt, nevis dot!"  vai "vislielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju".

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika jūlija beigās, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu