Tipisks parādnieks neatšķiras no vidējā Latvijas iedzīvotāja (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Situācija parādu piedziņas jomā ir stabilizējusies. Nav lielu parādu piedziņas lietu pieplūduma. Kredītmenedžmenta kompānijas "Paus Konsults" valdes priekšsēdētājs Mārcis Katajs šorīt intervijā Latvijas radio atzina, ka cilvēku attieksme pret parādsaistībām ir mainījusies.

Viņš atzina, ka cilvēki sāk saprast parāda nemaksāšanas sekas. Parādnieki sapratuši, ka krīze nebūs mūžīga un ka arī pēc tās viņi vēlēsies iegādāties kādas lietas kredītā.

Vienlaikus Katajs norādīja, ka visos laikos būs cilvēki, kas kavē maksājumus vai arī vispār tos nemaksā.

Kādus maksājumus kavē?

Cilvēki ir parādā dažādas summas, sākot jau ar 5 latiem. Parāds ir dažādās jomās, piemēram, par telefonu, komunālajiem maksājumiem.

Tipisks parādnieks

Kompānija arī mēģinājusi analizēt, kāds ir tipisks parādnieks, un secinājusi, ka parādnieki ir visā Latvijā, tie ir abu dzimumu pārstāvji. Arī parādnieku tautība un vecums ir dažādi. Vidējais parādnieks ir tāds pats kā vidējais Latvijas iedzīvotājs.

Labi parādu maksātāji ir cilvēki, kas izbraukuši uz ārvalstīm strādāt.

Kredītmenedžmenta kompānijas pārstāvis arī atzina, ka bankas pret parādniekiem ir kļuvušas elastīgākas.

Jaunais maksātnespējas likums situāciju parādu jomā būtiski nemainīs, Katajs vērtēja.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu