Vītola fonda vadītāja: Sluča izslēgšana ir nodevība (124)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja Vita Diķe uzskata, ka Amerikas latvieša, ārsta radiologa Aivara Sluča izslēgšana no "Pilsoniskās savienības" ir nodevība, trešdien raksta "Diena".

Amerikas latvietis ar Vītolu fonda palīdzību 2008. gadā nodibināja savā vārdā nosauktu stipendiju, kura sākotnēji tikusi pasniegta četriem jauniešiem augstākās izglītības iegūšanai, bet nu jau stipendiātu skaits pieaudzis līdz 20.

Kādā intervijā, kas pērn sniegta portālam nacionalisti.lv, Slucis atzīst, ka viņa stipendijas tiek pasniegtas "jauniešiem no laukiem un tikai latviešiem", kaut gan, "ja kāds krievs beidz latviešu skolu, viņš var pieteikties". Tomēr Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja norādīja, ka "viņš ar jauniešiem nekad nav runājis neko radikālu vai noskaņojis viņus pret kādu".

Viņa arī piebilda, ka Vītolu fonds ir nepolitiska organizācija, bet tīri personīgi viņai šķiet, ka Sluča izslēgšana no PS ir "nodevība pret cilvēku, kurš neko sliktu Latvijai nav darījis". "Šim stāstam pamatideja bija tāda, ka, ja būtu jāizvēlas izmisuma situācijā, piemēram, kara laikā, tad viņš droši vien dotu priekšroku latvietim, bet tagad viss ir sagriezts ar kājām gaisā," skaidro Diķe.

Bez stipendijas iedibināšanas Slucis aktīvi nodarbojies ar filantropiju arī citās ar latviešu nacionālismu tradicionāli saistītās sfērās - 2009.gadā ziedojis 1500 latus Okupācijas muzejam, un, kā saka intervijā nacionalisti.lv, "ir bijušas arī citas stipendijas - pēc konkursa par dekolonizāciju izveidoju stipendiju jauniem skolotājiem par patriotisko audzināšanu, bija stipendija patriotiskiem žurnālistiem".

Pirmas nesenajām Saeimas vēlēšanām Slucis ziedojis naudu arī nacionālo ideoloģiju paudušajām partijām Visu Latvijai! un Pilsoniskā savienība - kopā katrai vairāk nekā 10 000 latu. Viņš arī Latvijas medijos ievietojis tā sauktās "trešās personas" politiskās reklāmas, kurās aicinājis vēlētājus nebalsot par Saskaņas centru un Par labu Latviju!.

Kaut arī Slucis uztur labas attiecības ar citu nacionālistiski noskaņotu partiju - VL - tā viņu savās rindās stāties neplāno aicināt.

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu