Lemberga varas pieaugšana ir ļoti bīstama (194)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils mēra Aivara Lemberga (ZZS, "Latvijai un Ventspilij") varas pieaugšana ir ļoti bīstama, žurnālā "Kapitāls" brīdina Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis, no partijas "Jaunais laiks" izslēgtais Dans Titavs.

Ņem grožus savās rokās

"Koalīcijā arvien vairāk pieaug Aivara Lemberga loma. Viņš aktīvi ņem saimnieciskās jomas grožus savās rokās, par ko liecina Satiksmes ministrijas pakļauto uzņēmumu valžu pārstrukturēšana ar saviem cilvēkiem. Visi lēmumi tiek saskaņoti ar Lembergu, un, ja viņš saka "nē", tas arī tiek ņemts vērā. Tas galu galā izraisa arī "Vienotības" ideju bremzēšanos, jo viņi jau pirms to izteikšanas filtrē, ko par to teiks Ventspils mērs," Titavs analizē situāciju valdības koalīcijā, ko veido "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība.

Kā norāda Titavs, kaut arī Lembergs ir ļoti populārs, viņa panākumi ir tikai šķietami.

Piemēram, diez vai par veiksmīgu var dēvēt "Ventspils naftas", kas bija viņa ietekmes zonā, darbību. Tas pats attiecas arī uz "Latvijas Kuģniecību".

Tikai finansiāli varens

"No šā viedokļa raugoties uz Lemberga darbu bilanci, nekādus citus panākumus, izņemot viņa finansiālo varenību, saskatīt nevar," apgalvo Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis.

Kā uzsver Titavs, Lemberga vārds būs noteicošais Valsts prezidenta kandidāta izvirzīšanā. "Patlaban notiek diskusijas par viņa paša iespēju kandidēt, ko gan viņš it kā koķetējot noliedz.

Ja pirms gada tas izklausītos kā muļķīgs joks, tagad ir jautājums: vai viņš grib vai negrib, ies vai neies, nevis - vai viņš tiks ievēlēts vai netiks."

Pēc Titava domām, Valda Zatlera iespējas tikt ievēlētam prezidenta amatā uz otru termiņu ir ļoti niecīgas. Turklāt viņš jau pirmajā prezidentūras gadā uzsvēra, ka nevadīs valsti ilgāk par četriem gadiem.

Komentāri (194)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu