A.Pabriks: Par 100 latiem strādā tikai muļķi (969)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plašu sašutumu sabiedrībā izraisījuši aizsardzības ministra Arta Pabrika (Vienotība) izteikumi. Lūgts komentēt algu celšanu premjera birojā, Pabriks vakar LNT ziņās pauda viedokli, ka tas vajadzīgs, lai valsts pārvaldē noturētu tik nepieciešamos profesionāļus. Taču veids, kādā ministrs pauda savu viedokli, ir vismaz diskutabls, ja ne aizvainojošs lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju.

Viena no tēmām LNT vakara ziņās bija par lēmumu paaugstināt algas premjera birojā. "Valdis Dombrovskis skaidro, ka viņa padomnieki pieredzējuši vairākkārtīgu algas samazinājumu un netaisnība tagad labota. Otrdien kļuvis zināms, ka pie algas pielikuma tikuši arī vairāku ministru padomnieki," vēsta raidījums.

Lai noskaidrotu dažādos viedokļus par algu celšanu, LNT aptaujāja arī vairākus politiķus, to vidū aizsardzības ministru Arti Pabriku. Artis Pabriks: "Konsolidācija nenozīmē tikai to, ka valstis var vadīt tikai muļķi.

Un par 100 latiem var strādāt tikai muļķi.

No šāda viedokļa skatoties, tas ir mūsu visu interesēs, lai valsts pārvaldē mēs tomēr paturētu spējīgus cilvēkus."

Jācer, ka Pabrika kungs šādi izteicies, tikai ilustrējot savu viedokli par nepieciešamību valsts pārvaldē paturēt augstas klases profesionāļus, tomēr viņam kā ministram būtu jādomā, ko un kā viņš saka. Nez, ko Pabrika kungs šajā gadījumā varētu teikt tiem tūkstošiem "simtlatnieku" vai tūkstošiem ģimeņu, kas mūsu valstī dzīvo zem iztikas minimuma.

(Skat. arī pievienoto video!)

Komentāri (969)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu