Premjers: 16.marts un 9.maijs nav Latvijā atzīmējamas dienas (198)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

16.marts un 9.maijs neveicina sabiedrības saliedētību, neuzskatu, ka šīs dienas Latvijā būtu atzīmējamas, - intervijā "Latvijas Avīzei" izsakās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Cenšas izpausties ekstrēmisti

Viņaprāt, 16.marts jau sen no piemiņas dienas ir pārvērties par datumu, kad dažādu veidu ekstrēmisti cenšas izpausties un savstarpēji konfrontēties. "Skaidrs, ka šādas ekstrēmisma izpausmes jānovērš," uzskata Dombrovskis.

"Es personīgi nedomāju, ka 16.martam būtu jābūt kādai atzīmējamai dienai ar īpašu nozīmi. Mums jau ir 11. novembris, kad pieminēt kritušos karavīrus."

Kara beigas svin 8.maijā

Savukārt visā Eiropā un arī Latvijā Otrā pasaules kara beigas svin 8.maijā. "Es nezinu, kādēļ atsevišķi politiskie spēki vēlas "promotēt" tieši 9.maija svinības, kā tas notiek Krievijā," norāda premjers.

Jau ziņots, - lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve aizliedzis visus 16.martā - leģionāru atceres dienā - pilsētā pieteiktos pasākumus.

Komentāri (198)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu