ZZS vēlētāji par prezidentu vēloties Lembergu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlētāji ir pauduši vēlmi Valsts prezidenta amatā redzēt Ventspils mēru Aivaru Lembergu (ZZS, "Latvijai un Ventspilij").

Šādu izvēli "Latvijas faktu" aptaujā apliecinājuši 69,9% aptaujāto ZZS vēlētāju.

Valda Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā vēl uz četriem gadiem vēlas 69,1% ZZS atbalstītāju, bet 68,8% šajā amatā vēlētos redzēt valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

Kā šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā Jelgavā norādīja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, aptaujājot pilsoņus kopumā, pirmajā vietā uz Valsts prezidenta amatu tomēr ir Zatlers, viņam cieši seko Lembergs un Sudraba.

Brigmanis uzsvēra, ka pirms četriem gadiem Zatlers Valsts prezidenta amatā tika ievēlēts ar ZZS balsīm, un arī šodien Brigmanis apgalvoja, ka personīgi viņš ir atkal gatavs balsot par Zatleru.

Tomēr Saeimas ZZS frakcijā gandrīz trešā daļa deputātu parlamentā ir ievēlēti pirmo reizi, un viņi pirms izlemšanas vēlēšoties tikties ar visiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, teica LZS vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu