Latvijā kā pēc kara...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

„Nu tā ir... Diemžēl... Tā kā pēc viena kārtīga kara...” – situāciju Latvijā raksturo kāda tautas skaitītāja vērojumi Tukuma pusē pēdējās nedēļās.

Portālam Pietiek.com.viņš atklāj, ka Latvijā lielākoties dzīvot palikuši pensionāri un bērni.

"To tautu skaitot, skaidri atklājas trakas lietas.

Ej, kurā mājā un dzīvoklī gribi, visur dzīvo vieni vienīgi pensionāri un bērni. Vidējās paaudzes, 30-60 gadus veco, faktiski nav.

Vai nu pensionāri vieni paši, vai dzīvo ar mazbērniem," vēstulē portālam atklāj tautas skaitītājs.

Aizbraukušos radiniekus negrib atklāt

Viņš arī norāda, ka cilvēki negrib teikt, ka radinieki devušies prom no Latvijas.

"Reālā situācija ar aizbraucējiem tik un tā būs neskaidra. Ja nu vienīgi beigās, visus datus apkopojot, būs redzams lielais neuzskaitīto cilvēku skaits. Tad atliks secināt, ka tie ir tie aizbraukušie... Jo uzrādītos emigrantus es saskaitu vidēji kādus divus, trīs katru dienu, bet tad jājautā, kur tad visi tie cilvēki palikuši?! Tie bērni tak te neuzradās no zila gaisa! Bet viņu vecāku te nav!"

Nav cilvēku darbspējīgā vecumā

"Uz katriem 15-20 pensionāriem ir kādi trīs, četri vidējās paaudzes pārstāvji, no kuriem vairāk nekā puse ir bez darba un nestrādā. Es vienkārši nesaprotu, kur valsts ņem to nodokļu naudu, no kuras jāmaksā visas pensijas un bērnu naudas. Tāpēc jau ņem nost un apcērp pensijas un bērnu naudas, jo nav ko maksāt, " pārdomās dalās tautas skaitītājs, norādot, ka

Latvijā vairs nav cilvēku strādājošā vecumā.

Tie, kas vēl strādā, ir šoferi, apsargi, daži celtnieki un viss. No sieviešu profesijām ir pāris frizieres, pāris pavāres, trīs apkopējas, dažas skolotājas, pāris medmāsu un trīs sanitāres.

Darba nav...

"Tukumā darba faktiski nav. Tās darba vietas, kas vēl saglabājušās skolās, slimnīcā un veikalos, ir aizņemtas. Bet citu nav. Un slimnīcu Tukumā vēl draud likvidēt. Tas nozīmē, ka visi tur strādājošie paliks uz ielas. Lielai daļai cilvēku tā darba tik tiešām nav un nav arī kur dabūt. Es tik tiešām vairs neredzu šai valstij nākotni, jo nav vairs cilvēku darbspējīgā vecumā. Vieni vienīgi penši un mazi bērni, kas te atstāti skolā iešanai. Pēc tam arī noteikti aizbrauks uz ārzemēm pie vecākiem. Un bezdarbnieki sēž - salasījušies pa vairākiem kopā un nodzer pēdējos grašus. Reāli redzu, ka tie cilvēki agrāk nav bijuši nekādi dzērāji, bet tagad nodzeras aiz izmisuma un bezcerības, " situāciju Latvijā apraksta tautas skaitītājs.

Tautu skaitīs līdz 31. maijam

Jau vēstīts, ka no šā gada 1. marta gada līdz 31. maijam Latvijā norisinās tautas skaitīšana. Līdz šā gada 5. aprīlim saskaitīti vairāk nekā 580 tūkstoši iedzīvotāju, kas ir 37,8% no tautas skaitītāju darba uzdevumos iekļauto personu kopskaita.

Šī ir pirmā Latvijas tautas skaitīšana kopš iestāšanās Eiropas Savienībā (ES).

Plānots, ka tautas skaitīšanas rezultātu apkopošana un publicēšana notiks 2012. un 2013. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu