Zatlers: Gaismas pils – svētvieta nacionālajai pašapziņai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien tika svinēti jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas – Gaismas pils – spāru svētki.

Spāru svētkos piedalījās arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Zatlers uzsvēra, ka bibliotēka ir nacionālās pašapziņas apliecinājums: „To pat var dēvēt par svētvietu nacionālajai pašapziņai, par intelekta krātuvi.” Valsts prezidents pauda arī pārliecību, ka šis ir tikai pirmais nacionālā mēroga kultūras centrs, un novēlēja visiem piedzīvot vēl daudzus citus projektus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (no kreisās), Latvijas Valsts eksprezidents Guntis Ulmanis un Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas "Gaismas pils" Spāru svētku pasākumā
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (no kreisās), Latvijas Valsts eksprezidents Guntis Ulmanis un Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas "Gaismas pils" Spāru svētku pasākumā Foto: LETA

Vēlāk, pirms spāru vainaga uzstādīšanas, uzrunājot ministrus, Nacionālās bibliotēkas vadību, atbalsta grupas pārstāvjus un projektā iesaistītos būvniekus, Zatlers pateicās visiem par to, ka šodien, neskatoties uz ilgo ceļu, beidzot Gaismas pils svin spāru svētkus. Ar humoru Valsts prezidents atzīmēja, ka šim būvniecības procesa svarīgākajam brīdim ir būtiska nozīme – spāru vainags parāda, cik dāsni ir ēkas saimnieki: „Tāpēc novēlu, lai saimnieki ir dāsni pret Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītājiem un nākamo kultūras celtņu projektiem!”

Pasākuma noslēgumā, skanot Jāzepa Vītola dziesmai „Gaismas pils” kora „Kamēr” izpildījumā, Latvijas Nacionālas bibliotēkas jaunās ēkas spārēs tika pacelts un uzstādīts vainags.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu