Bērziņam lielas izredzes tikt ievēlētam prezidenta amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No apvienības "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) ievēlētajam Saeimas deputātam Andrim Bērziņam ir iespēja tikt ievēlētam prezidenta amatā jau pirmajā kārtā, un šobrīd par atbalstu viņa kandidatūrai notiek arī sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pievienots sociologa viedoklis

Cer uz atbalstu

Kā apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, Bērziņš runājot ar citu frakciju deputātiem, cerot uz atbalstu savai kandidatūrai.

ZZS tikai šonedēļ pieņemts lēmums virzīt Bērziņa kandidatūru prezidenta amatam jau uz pirmo balsošanas kārtu, redzot, ka pretējā gadījumā amatā tiks pārvēlēts līdzšinējais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

ZZS saskaņā ar neoficiālu informāciju izšķīrusies par labu Bērziņam, otru kandidātu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Raimondu Vējoni, šoreiz amatā nevirzot.

Cer uz vairāku apvienību atbalstu

Saeimas kuluāros tiek spriests, ka Bērziņš var cerēt uz politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) balsīm un atsevišķu apvienības "Par labu Latviju" (PLL) deputātu atbalstu. ZZS un SC abām kopā ir nepieciešamā 51 balss Valsts prezidenta ievēlēšanai.

Bērziņš amatam varētu tikt virzīts nākamās nedēļas sākumā.

Jau ziņots, ka Brigmanis ir paziņojis, ka pats personīgi balsos par Zatlera kandidatūru. Balsojums ir aizklāts, ar vēlēšanu zīmēm. Valsts prezidenta vēlēšanas paredzētas 2.jūnijā.

Atbalstu Bērziņa kandidatūrai paudis arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Cik zinu Bērziņu, viņš, neapšaubāmi, būtu nopietns kandidāts," iepriekš sacīja Lembergs.

Savukārt pats Bērziņš iepriekš pauda, ka par kandidēšanu Valsts prezidenta amatam izlems pirmdien pēc ZZS valdes sēdes.

Par Bērziņa izredzēm ieņemt Valsts prezidenta amatu intervijā Latvijas radio runāja arī sociologs Aigars Freimanis.

Sociologs pieļauj, ka savu kandidātu vēl varētu izvirzīt "Saskaņas centrs", lai gan esot šaubas par to, jo šim politiskajam spēkam ir svarīgi nodemonstrēt un balsot par kandidātu, ko neatbalsta "Vienotība".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu