Bērziņš prezidenta izvēles procesu nosauc par "dullību"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais "Unibankas" vadītājs, Saeimas deputāts Andris Bērziņš sarunā ar TVNET norāda, ka bez patlaban izskanējušās neoficiālās informācijas par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) kā viņa virzītāju prezidenta vēlēšanām ar citiem politiskajiem spēkiem viņam sarunu nav bijis. Pirms paziņo savu lēmumu kandidēt, viņš vēlas būt pilnībā drošs par to, cik liels atbalsts frakcijā ir gaidāms.

"Mani nekas to nespiež darīt. Iekšēji jūtu, ka šajā procesā vajag piedalīties. Ja arī nebūšu kandidāts, tad centīšos palīdzēt ar savu pieredzi," savu motivāciju sarunā ar TVNET klāsta Bērziņš.

"Mājieni ir, protams, bijuši, bet es vēlos saprast situācijas realitāti,"

viņš saka, norādot, ka uz "dullībām" parakstīties negrasoties. Ar to domāta pārgalvīga savas kandidatūras pieteikšana, tāpēc šonedēļ paņemtas brīvdienas no saviem tiešajiem darba pienākumiem Saeimas Tautsaimniecības komisijā, lai saprastu, kāds atbalsts frakcijā īsti ir gaidāms. Izlemt par savas kandidatūras izvirzīšanu viņš plāno pirmdienas vakarā pēc ZZS sēdes.

Bērziņa atbilde uz jautājumu, vai bez ZZS viņam bijuši kontakti arī ar citiem Saeimā esošiem politiskajiem spēkiem, ir noliedzoša. Arī spriedumi par to, kādas varētu būt viņa priekšrocības salīdzinājumā ar pašreizējo prezidentu Valdi Zatleru, pagaidām ir atturīgi, ar norādi runāt par to vairāk, kad kandidatūra būs apstiprinājusies.

"Es visu vērtēju no biznesa viedokļa. Jūs pieņemat lēmumu procesa sākumā, kad ir viena informācijas pakete, skaidri zinot, ka tā laikā ienāks vēl piecas. To ignorēt man šķiet neloģiski, tāpēc šobrīd cenšos ievākt visu informāciju," Bērziņš skaidro savu nesteigšanos.

Jau vēstīts, ka bijušais "Unibankas" vadītājs nācis klajā ar paziņojumu, ka apsverot iespēju startēt prezidenta vēlēšanās. No ZZS saraksta ievēlētais Saeimas pārstāvis izteicies, ka par to diskutēts jau vairākus mēnešus, savukārt "zaļo" Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādījis, ka priekšlikumu kandidēt vēlēšanās Bērziņš izteicis pats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu