Šlesers neatkāpsies; Zatlers gatavojot valsts apvērsumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputāts Ainārs Šlesers šorīt intervijā LNT noraidīja iepriekš izskanējušos minējumus, ka varētu nolikt deputāta mandātu. Tā vietā viņš pauda viedokli, ka Saeimas atlaišanā vainojams nevis viņš, PLL vai kāds no oligarhiem, bet gan "Vienotība" un pašreizējā valdība. Šlesers pauda pārliecību, ka prezidents Zatlers valstī plānojot apvērsumu - līdzīgu tam, kādu savulaik 30.gados veica Kārlis Ulmanis, tikai demokrātiskā ceļā.

Deputātu atteikšanās atļaut KNAB kratīšanu deputāta Aināra Šlesera īpašumos izraisījusi plašu sašutumu. Un to kā vienu no iemesliem lēmumam rosināt Saeimas atlaišanu minējis prezidents Valdis Zatlers. Tomēr deputātam Aināram Šleseram ir sava versija par notikušo - patiesībā iemesls Zatlera ierosinājumam esot vēršanās pret partiju apvienību "Vienotība" un neapmierinātība ar valdības darbu.

Sapratis, ka "Vienotība" uzmetīs

Šlesers klāsta, ka Zatleram esot iepatikusies politika un viņš esot sapratis, ka "Vienotība" viņu prezidenta vēlēšanās varētu uzmest. Īstais prezidenta amata kandidāts esot bijusi Solvita Āboltiņa. Šlesers atgādina, ka viņa uz jautājumu, vai uzskata sevi par prezidenta amata kandidāti, vienmēr atbildējusi nevis nē, bet gan, ka tas neesot dienaskārtībā.

Tāpat pēc sarunām ar Āboltiņu un premjerministru Valdi Dombrovski Zatlers esot sapratis, ka "neko labāku no šīs Saeimas sagaidīt nevar", saka Šlesers.

Zatlera lēmums esot novērtējums valdošās koalīcijas darbam

Jautāts, vai tiešām viņš uzskata, ka Zatlera lēmumā vainojama "Vienotība", Šlesers paziņoja, ka tas esot tikai loģiski, jo ko gan mazā "Par labu Latviju" ar astoņām vietām Saeimā varējusi ietekmēt. "Zatlera lēmums ir novērtējums tam, kā strādāja valdošā koalīcija," paziņoja Šlesers.

Lai gan iepriekš bija izskanējis, ka deputāts Šlesers varētu paziņot par deputāta mandāta nolikšanu, viņš šorīt intervijā šādu informāciju noraidīja.

"Zatlers tēlo varoni"

Deputāts Šlesers ar krietnu devu ironijas izsakās par prezidentu Zatleru, kurš vakar medijos drosmīgi vārdā nosauca trīs Latvijas oligarhus - Aināru Šleseru, Andri Šķēli un Aivaru Lembergu. Šlesers intervijā ar smaidu atgādina, ka pirms pāris nedēļām Zatlers pats esot ticies ar Lembergu "pie sarkanvīna glāzes". Zatleram sarunas bijušas arī ar Šleseru.

"Runājām, kad tikāmies par "Mozaīkas" iesniegtajiem priekšlikumiem par viendzimuma laulību jautājumu. Viņš teica, ka gatavs priekšlikumus atbalstīt. Es tad teicu, ka tādā gadījumā par viņu nebalsošu. Tad bija zvans no prezidenta pils, ka tas esot pārpratums. Es tad teicu: nu, Valdi, bet tā ir izskanējis," klāsta Šlesers.

Jautāts, vai viņš pats sevi uzskata par oligarhu, Šlesers no atbildes izvairās un tā vietā atgādina, ka prezidents viņu vēl nupat esot apsveicis ar dēla piedzimšanu.

Zatlers gatavojot valsts apvērsumu

Ainārs Šlesers intervijā pauž pārliecību, ka prezidentam Zatleram esot plāns B - viņš apzinoties, ka viņu nepārvēlēs, taču ārsta arodā atgriezties negribot. Tāpēc Zatlers esot izlēmis dibināt savu partiju. "Ja Zatleru neievēlēs, viņš dibinās partiju. Ja ievēlēs, dibinās partiju.

Un tad jau draud Putina modelis. To ko Ulmanis izdarīja 30.gados, Zatlers tagad ar tautas atbalstu var darīt demokrātiskā ceļā," saka Šlesers.

Zatleram esot vien jānostājas tautas priekšā un jāaicina sev pievienoties labākos speciālistus, un cilvēki Zatleram pievienotos, saka Šlesers. "Tauta noslaucīs ne vien "Vienotību", bet arī visus citus, lai tikai Zatleru atbalstītu," saka deputāts.

Ja Zatlers atkārtoti kļūtu par prezidentu un izveidotu partiju, tā iegūtu vairākumu Saeimas vēlēšanās un prezidents ieceltu premjera amatā savu cilvēku, brīdina par oligarhu dēvētais Šlesers. Bet iespējams esot arī variants, ka Zatlers pārvēlēšanu negrib, dibina partiju un kļūst par premjeru, domu lidojumu turpina Šlesers.

"Man ir tāda sajūta, ka viņš iet uz varas pārņemšanu valstī. Viņš noslaucīs visus cilvēkus, kas ir "Vienotībā", no zemes virsmas,"

ar kārtējo brīdinājumu neskopojas Šlesers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu