Bērziņš neplāno saraut saites ar ZZS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš neplāno saraut "loģiskās saites" ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), no kuras saraksta viņš tika ievēlēts par 10.Saeimas deputātu, šodien intervijā Latvijas Radio sacīja Bērziņš.

Kā norādīja Bērziņš, ZZS būs viens no kanāliem, caur kuriem viņš centīsies izprast esošo situāciju, tomēr, pieņemot lēmumus, Bērziņš plāno ievākt informāciju no visām pusēm.

Runājot par iespējamām izmaiņām koalīcijā, Bērziņš bija atturīgs, taču norādīja, ka vislabākajā variantā koalīcijā bez partiju apvienības "Vienotība" un ZZS atrastos arī apvienība "Saskaņas centrs".

Jau ziņots, ka otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima šodien par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret bija 44 balsis. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti.

Kopā vēlēšanās piedalījās 99 parlamentārieši, derīgu vēlēšanu zīmi nodeva 97 deputāti.

Saskaņā ar likumu prezidents uzskatāms par ievēlētu ar ne mazāk kā 51 balss vairākumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu