Bērziņa intervijas par augstu reprezentācijas līmeni neliecina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No jaunievēlētā prezidenta Andra Bērziņa prasmes reprezentēt Latviju nākamos četrus gadus lielā mērā būs atkarīgs Latvijas tēls pasaulē, taču diemžēl Bērziņa pirmās intervijas pēc ievēlēšanas par augstu reprezentācijas prasmju līmeni neliecina, "Rietumu radio" sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (V).

Viņa pieļauj, ka Bērziņš pēc ievēlēšanas "bija ļoti uztraucies".

Kā norādīja Vaidere, galvenā prezidenta darbā ir reprezentējošā funkcija, nevis saimnieciska rakstura problēmu risināšana.

"Vai viņš pratīs izmantot doto iespēju, ir atkarīgs tikai no viņa paša," piebilda EP deputāte.

Jāpieņem politiski neatkarīgi lēmumi

Viens no galvenajiem jaunā prezidenta pārbaudījumiem, kā uzskata Vaidere, būs spēja pieņemt politiski neatkarīgus lēmumus. "Pēc Valda Zatlera ievēlēšanas daudzi uzskatīja, ka viņš būs to partiju interešu pārstāvis, kuras Zatleru ievēlēja, bet tā nenotika. Viņš pieņēma ļoti patstāvīgus lēmumus un mums atliek cerēt, ka arī Bērziņš būs patstāvīgs," sacīja Vaidere.

Vērtējot prezidenta ievēlēšanu procesu, EP deputāte sacīja, ka ir ļoti sarežģīti pateikt, vai tas bijis godīgs. "Kāpēc sākumā par Bērziņu tika atdotas 50 balsis, bet otrajā kārtā parādījās 53 balsis? Ir ļoti grūti pateikt, vai tas bija godīgs izšķiršanās un lēmumu pieņemšanas process vai tajā bija klāt arī kāds tirgus elements," sacīja Vaidere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu