Vai Bērziņš vizītēs dosies ar civilsievu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No etiķetes un protokola viedokļa jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (ZZS), kurš ar savu dzīvesbiedri un bērna māti nav oficiāli precējies, uz vizītēm var doties arī viens vai kopā ar civilsievu, šādu viedokli laikrakstam „Diena” pauž etiķetes speciāliste Aija Strautmane. Citādās domās ir viņas amata kolēģe Irma Kalniņa, kura uzskata, ka tas varētu sagādāt sarežģījumus, jo Latvijā uzskatāms par precedentu.

Etiķetes speciāliste Irma Kalniņa uzskata, ka liberālāka attieksme pret šo jautājumu varētu būt valstīs, kurās kopdzīve bez oficiālās laulības ir plašāk izplatīta un neprecētam dzīvesbiedram ir arī juridisks statuss „partneris”. Kalniņa pieļauj iespēju, ka jaunievēlētais prezidents Andris Bērziņš, iespējams, savas attiecības reģistrēs oficiāli.

Savukārt Aija Strautmane uzskata, ka mūsdienās došanās ārvalstu vizītēs ar oficiāli nereģistrētu partneri nav nekas ārkārtējs. Taču, ja Valsts prezidents uz pasākumiem izvēlēsies ierasties ar savu neprecēto dzīvesbiedri, tad atbilstoši protokolam turpmāk sabiedrībā būtu jāparādās tikai ar šo sievieti.

Pats Andris Bērziņš pēc ievēlēšanas prezidenta amatā preses konferencē izteicies, ka šai amatā galvenokārt strādās viens un kopā ar savu dzīvesbiedri kaut kur oficiāli dosies, tikai nepieciešamības spiests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu