Ķīlis: Zatleru varētu atbalstīt latviešu un krievu jaunieši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidenta Valda Zatlera iespējamā jaunā politiskā spēka atbalstītāji varētu būt 20 – 30 gadu veci jaunieši, turklāt gan latvieši, gan krievi, uzskata prezidenta paspārnē strādājošās Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) vadītājs Roberts Ķīlis.

Žurnālam "Sestdiena" Ķīlis pamato, ka šī auditorija ir iekustināma. Viņš atsaucās uz kupli apmeklētajiem "Oligarhu kapusvētkiem".

"Tieši 20 – 30 gadu vecie, turklāt latvieši un krievi, neatkarīgi no tā, kura no šīm valodām ir dzimtā un kuriem, teiksim, ir ne pašas lētākās kurpes," saka Ķīlis par potenciālajiem atbalstītājiem Zatlera iespējamajai partijai.

Tie varētu būt cilvēki, kuriem ir savs bizness, darbi, arī mazi bērni vai tādi tiek plānoti.

"Šī auditorija var būt iekustināma, jo viņiem jāizvēlas, kādā valstī dzīvot. Viņi varētu sekot prezidenta partijai vai citam piedāvājumam," turpināja prezidenta padomnieks.

Ķīlis norādīja uz neseno pasākumu "Oligarhu kapusvētki", kas Rīgā sapulcēja astoņus tūkstošus cilvēku. Tik lielu publiku savākt nav izdevies ne partijām, ne arodbiedrībām.

"Iespējams, izdevies uzrunāt būtisku daļu Latvijas sociāldemogrāfiskā slāņa, 20 -30 gadus vecos jauniešus, kuri auguši un mācījušies neatkarības laikā. Ja tā tas ir, sabiedrībā sāk parādīties pavisam kaut kas jauns. Un tagad jāpievērš uzmanība, ko darīs šī jaunā paaudze, kurā daudziem bijusi dziļi pie kājas politiskā dzīve," sprieda eksperts.

Jau ziņots, ka Zatlera pilnvaras Valsts prezidenta amatā beidzas jūlija sākumā. Viņš uzsvēris, ka nebūs malā stāvētājs, taču nav vēl paziņojis, kādā veidā iesaistīsies politiskajos procesos.

Zatlers ir rosinājis 10.Saeimas atlaišanu un referendums par to gaidāms 23.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu