Ēlerte Lemberga kritiku dēvē par neadekvātiem izteikumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reaģējot uz Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") šodien pausto kritiku kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei (V), ministre pauž šaubas, vai pilsētas mērs ir pietiekami labi informēts par viņa pilsētā notiekošo, un dēvē Lemberga izteikumus par spekulatīviem un neadekvātiem.

"Lemberga kunga sūtņi koalīcijas darba grupā regulāri piedalās sarunās par risinājumiem, lai Eiropas Savienības fondu līdzekļi būtu pieejami visām reģionālajām koncertzālēm, tai skaitā arī Ventspils mūzikas vidusskolas un koncertzāles projektam. Savukārt Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja, kurā pastāvīgi tiek radīti izcili darbi, ir saņēmusi, saņem un arī turpmāk saņems valsts finansējumu tādā apjomā, kādā valsts to pašlaik var atļauties," paziņojumā medijiem uzsver ministre.

Pēc viņas domām, Lemberga kunga šīsdienas izteikumi par Kultūras ministrijas atbalstu kultūras norisēm Ventspilī liek šaubīties, vai pilsētas mērs ir pietiekami labi informēts par to, kas notiek viņa pilsētā.

"Ventspils mēra izteikumi ir spekulatīvi un neadekvāti, tie neatbilst realitātei un faktiskajiem darbiem, un būtībā Lemberga kunga publiskajā retorikā, kas pēdējā laikā kļuvusi sevišķi histēriska, ir jaušams, ka viens no dažiem Latvijas oligarhiem ir kļuvis manāmi satraukts un cenšas pievērst sev uzmanību par katru cenu - diemžēl, pat uz kultūras nozares darbinieku un entuziastu rēķina, radot viņos nepamatotu satraukumu kā, piemēram, komentārā par Rakstnieku un tulkotāju mājas turpmāko pastāvēšanu," norāda ministre.

Ēlerte paziņojumā arī uzsver, ka kvalitatīvas un augstvērtīgas kultūras pieejamība Latvijas reģionos ir viena no valsts kultūrpolitikas prioritātēm, ko apliecina no valsts budžeta finansēto kultūras iestāžu viesizrādes, vieskoncerti, izstādes un citi profesionālās mākslas notikumi Latvijas pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu