Dāņu profesors nedrīkst tā muldēt!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere ir sašutusi par dāņu profesora Stena Stendera "muldēšanu" - apgalvojumiem, ka Latvijā ražotās vafeles ir ļoti kaitīgas un to ēšana salīdzināma ar vairāku cigarešu izpīpēšanu. Latvijas pārstāve arī vērsa uzmanību uz dāņu cukuru, kurš tiekot pārdots ar Jelgavas marku. Šis cukurs esot atšķirīgs no kādreizējā cukura.

Vaidere Latvijas žurnālistiem Strasbūrā ieteica vairāk patramdīt profesoru.

Šitādu muldēšanu nedrīkst pieļaut!

Deputāte pauda cerību, ka saldumu ražotājs "Laima" iesūdzēs profesoru tiesā, jo "transtaukskābes nav nekāda inde jau 11%, bet, kad tādus zaudējumus uzņēmumam nodara vienkārša izrunāšanās televīzijā...

Man liekas, ka presei mazliet par to jāpacīnās."

Atbildot uz portāla TVNET jautājumu, Vaidere atzina, ka esot domājusi, ko viņa kā Eiropas Parlamenta deputāte var darīt lietas labā, lai dāņu profesors tā nevarētu izrunāties par latviešu precēm un nenodarītu tādu skādi Latvijas uzņēmumiem.

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere
Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere Foto: LETA

Par iespējamām darbībām Vaidere esot runājusi gan ar vīru, gan palīdzi. "Es lūdzu savam vīram, pirmkārt, padomāt, ko es varētu darīt. Otrkārt, es lūdzu savai palīdzei padomāt.

Būtībā šeit būtu jādara tiem cilvēkiem, kas ir tieši cietuši, tātad firmai būtu viņš jāiesūdz tiesā."

Vaidere nosoda šādu nepamatotu izrunāšanos.

Var liecināt par negodīgu konkurenci

"Tas var liecināt par negodīgu starptautisku konkurenci. Kādas valsts produkciju nepamatoti nokritizējot, protams, samazinās šīs produkcijas realizācijas apjomi.

Varbūt šā nepatiesā paziņojuma mērķis bija veicināt adekvātas dāņu produkcijas noietu."

Informācija, kas to apstiprinātu, Vaideres rīcībā gan nebija.

"Man grūti teikt, kāpēc profesors pēkšņi nāk ar tik nepamatotiem secinājumiem. Viņam jau pašam vajadzēja būt drusku pārsteigtam par šiem rezultātiem, ka nevis 11, bet 40%. Kas viņš par profesoru - tad es arī nezinu."

Aicina padomāt par Dānijas cukuru

"Man, piemēram, dāņu cukurs ļoti nepatīk, bet viņi lieto Jelgavas marku. Tas vairs nav tas cukurs. Pirmkārt, tas vairs nav tik salds. Otrkārt, tas ir daudz sintētiskāks.

To es varu pateikt. Tas ir mans viedoklis. Varbūt mēs varam parunāt, ka

varbūt Dānijai vajadzētu atņemt to Jelgavas zīmolu.

Portāls TVNET jau vairākkārt vēstījis par profesora kļūdainajiem apgalvojumiem par vafeļu kaitīgumu. Uzņēmums šiem izteikumiem nepiekrīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu