Štokenbergs: Jaunas partijas veidošana nav Latvijas interesēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunas partijas veidošana nav Latvijas interesēs, intervijā "Latvijas Avīzei" saka tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

Zatlers šķelšot latvisko elektorātu

Runājot par bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera iespējamo partijas dibināšanu, Štokenbergs norāda, ka uz ātru roku nevarēs runāt par nopietnu pienesumu politikā un uzdod jautājumu, vai šobrīd ir vajadzība pēc jaunas partijas?

Viņaprāt, jaunas partijas izveide noteikti nav Latvijas interesēs. "Tas šķeļ latvisko elektorātu vēl vairāk," saka politiķis. "Bez tam Zatlers neapšaubāmi būtu autoritāte un vilkme jaunajā partijā, bet kas būs pārējie 114 deputātu kandidāti sarakstā, vai tie spēs dot kvalitāti 11.Saeimai," jautā Štokenbergs.

Neredz spēcīgus cilvēkus ap Zatleru

Viņš uzsvēra, ka nav vīlies cilvēkos, kas atnāca no tā dēvētās "Lietussargu grupas". Štokenbergs uzskata ka tie cilvēki, kas strādā Saeimā, nekādā veidā nav darījuši "Vienotību" vājāku, savukārt kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) un finanšu ministrs Andris Vilks (V) esot brīnišķīgi ministri valdībā. "Turpretim ap Zatlera kungu pagaidām neredzu pulcējamies šos spēcīgos cilvēkus," piebilst Štokenbergs.

Kā ziņots, Zatlers šodien rīkos preses konferenci, kurā tiks paziņots par viņa tālāko darbību pēc prezidentūras beigām, informēja Zatlera sekretāre Eva Orēniša.

Preses konference plkst.13 notiks viesnīcā "Hotel Bergs", Berga Bazārā, Rīgā.

Zatlers neilgi pirms sava pirmā četru gadu pilnvaru termiņa beigām nolēma rosināt Saeimas atlaišanas procedūru. Saeima viņu nepārvēlēja otrajā prezidentūras termiņā un jau tad Zatlers norādīja, ka nebūs malā stāvētājs, tomēr par saviem turpmākajiem plāniem izvairījās publiski runāt, līdz beigsies prezidenta pilnvaru laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu