Āboltiņa: Zatlera Reformu partijas dibināšana ir kļūda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eksprezidenta Valda Zatlera Reformu partijas dibināšana ir kļūda, teica Saeimas priekšsēdētāja un apvienības "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa.

Nepieciešama politisko spēku konsolidēšana

Nopietnu sociāli ekonomisko mērķu īstenošanai ir nepieciešama politisko spēku konsolidēšana, nevis vēl vienas sīkpartijas dibināšana, uzskata Āboltiņa.

Zatlera publiskoto desmit punktu "manifestu" Āboltiņa uzskata par ļoti shematisku, pēc kura grūti spriest, kāda būs jaunā partija, vēl jo vairāk tāpēc, ka pagaidām netiek atklāta Zatlera domubiedru komanda.

Izstājas no "Vienotības"

Par savu vēlmi izstāties no "Jaunā laika" un "Vienotības" ir paziņojuši Saeimas deputāti Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis, kuri arī ir apliecinājuši gatavību pievienoties Zatlera Reformu partijai.

Kā jau ziņots, "Vienotība" aicināja Zatleru pievienoties apvienībai un pat kļūt par vienu no tās līderiem, bet 9.jūlijā sarīkotajā preses konferencē viņš paziņoja, ka 23.jūlijā tiks rīkots Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongress.

Preses konferencē Zatlers arī paziņoja, ka viņa partija nesadarbosies ar "oligarhu" partijām - Tautas partiju, Zaļo un zemnieku savienību, kā arī LPP/LC. Savukārt, lai sadarbība notiktu ar "Saskaņas centru", tam būs jāatzīst Latvijas okupācijas fakts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu