"Jaunā vilņa" organizatori brutāli izmet TVNET žurnālisti, saplēšot preses karti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Acīmredzams diskomforts pārņēma "Jaunā viļņa" direktora Rumjanceva trīsošo sirdi, kad rus.TVNET žurnāliste uzdeva atklātus, bet viņam netīkamus jautājumus (skatīt resursos). "Jūs esat tas portāls, kas raksta visādus mēslus... Vai nekā laba jums nav ko rakstīt?" saviebās Rumjancevs un nikni norāva žurnālistei akreditācijas karti, pavēlot viņu izmest no Dzintaru koncertzāles teritorijas.

TVNET fotogrāfi gaidīja līdzīgs liktenis, jo pēc incidenta visiem klātesošajiem mediju pārstāvjiem tika pārbaudītas izsniegtās preses kartes. Tomēr pašu organizatoru neizdarības dēļ fotogrāfes akreditācijā bija ierakstīts nevis TVNET, bet gan - "Izdevniecība Petits", kuras vadība organizētājiem ir zināma kā bezgala lojāla "Jaunā viļņa" glorifikācijas pirmrindniece, it sevišķi mūsu krievvalodīgo mediju starpā.

Žurnālista izraidīšana no pasākuma par uzdrošināšanos uzdot jautājumus, skaidras atbildes uz kuriem ir tiesības zināt "Jaunā viļņa" apjūsmotājiem, acīmredzot ir ierasta prakse Krievijā, kur preses brīvība ir nesaprotams vārdu virknējums, kur mediju cenzūra un žurnālistu pildspalvu kontrole nodrošina tikai "labo un pozitīvo" ziņu atspoguļojumu. Nepakļaušanās gadījumā žurnālistam samazina atalgojumu, parāda durvis vai pat aizklapē visu izdevumu.

Es jūtu līdzi jūsu valsts iedzīvotāju ciešanām, Rumjanceva kungs, par viņiem liegtajām tiesībām dzīvot demokrātiskā valstī. Es solidarizējos ar Krievijas neatkarīgajiem žurnālistiem, kuriem ikdienā jāsaskaras ar jums līdzīgo subjektu bandām, un ar visām četrām atbalstu žurnālistu nerimstošos centienus parādīt to Krieviju, kuru jums līdzīgie cenšas noslēpt.

Aleksandrs Rumjancevs
Aleksandrs Rumjancevs Foto: LETA

TVNET uzskata žurnālistes nepamatoto izraidīšanu no pasākuma par nepieņemamu "Jaunā viļņa" organizatoru rīcību. Aicinām Rumjanceva kungu publiski atvainoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu