Sprūdžs: ZRP pretendē uz uzvaru premjera amata dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera reformu partija (ZRP) pretendē uz uzvaru 11.Saeimas vēlēšanās, lai iegūtu premjera amatu, - intervijā "Latvijas Avīzei" saka ZRP valdes loceklis, uzņēmējs Edmunds Sprūdžs, kurš neoficiāli tiek minēts kā ZRP Ministru prezidenta amata kandidāts. Sprūdžs uzskata, ka pārmaiņu panākšanai valstī pietiekami lielam vēlētāju skaitam jānobalso par ZRP.

Viņš norāda, ka ZRP ir norobežojusies un koalīcijā neies ar oligarhu partijām- Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un LPP/LC. Arī partnerība ar "Saskaņas centru" (SC), pēc viņa teiktā, būtu visai sarežģīta, jo pastāv ZRP izvirzītie noteikumi šādai kopā iešanai, kurus tā nepārkāpšot. "Grāvis starp ZRP un SC nav nepārlecams, taču atstarpe ir diezgan liela," piebilst ZRP valdes loceklis.

Sprūdžs uzsver, ka ZRP ir nepārkāpjami principi, un viens no tiem – iestāšanās par nacionālu valsti. "Bet, no otras puses - mums beidzot jābeidz ienīst citam citu. Mums jābūt drošiem un laipniem saimniekiem savā zemē. Valoda un kultūra ir mums nepieciešamas," piebilst partijas pārstāvis.

Sprūdžs atklāj iespējamos sadarbības partnerus

Viņš norāda, ka arī sadarbībai ar nacionālo apvienību "starpā ir paplats grāvis", jo ZRP nav pieņemami atsevišķu personu izteikumi, kas veicina naida kurināšanu. "Sabiedrības šķelšana nav ZRP plānos," norāda Sprūdžs.

Tuvākais sadarbības partneris ZRP parlamentā varētu būt "Vienotība", lai gan kritiski vērtējama "Vienotības" ekonomiskā programma. Ekonomiskās nostādnēs "Vienotība" ir tuvāk ZRP, bet, piemēram, par samazināto PVN likmju atcelšanu viedokļi esot dažādi. "Tas nav populārs temats, par ko runāt pirms vēlēšanām, bet Zatlera Reformu partija ir gatava pierādīt, kāpēc šis lēmums ir vajadzīgs, svarīgs un ka no tā beigās ieguvēji būs visi. Mūsu konkurenti par to klusē un klusēs, jo baidās zaudēt vēlētāju atbalstu. Viņi nav gatavi skaidrot. Nevar darīt tā, ka nedara, vilcina vajadzīgus lēmumus. Pēckrīzes situācijā ir vesela virkne jau tā ielaistu lietu, kurām nedrīkst ļaut pūt vēl vairāk," ir pārliecināts Sprūdžs.

Pati ZRP pašlaik aktīvi strādājot, lai 10 partijas darbības pamatprincipi taptu par izvērstu un pamatotu partijas programmu.

"Es esmu pārliecināts, ka ZRP šobrīd ir labākā jumta konstrukcija, ko piedāvāt un ar ko nosegt ļaužu vajadzības, - to vidū, kuri startējuši 11. Saeimas priekšvēlēšanās," ir pārliecināts Sprūdžs.

Sprūdžs ir 31 gadu vecs, viņa abi vecāki ir vijolnieki, viņš ir vecākais no trim brāļiem. Apmēram 16 gadu vecumā sācis strādāt datoru jomā, ar laiku nokļuvis ārzemju kompānijā, kur, pēc paša teiktā, iemācījies, ko un kas jādara. Uzkalpojies līdz starptautiskās grupas valdei, vadījis ārpus Latvijas. Apguvis izglītību "Turībā" - tiesībās un ekonomikā, Šveicē viņš gatavojoties kļūt par uzņēmējdarbības maģistru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu