KNAB redzeslokā nonākusi propagandas avīze

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET karikatūra

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākusi bezmaksas avīze "Pastnieks", kurā tiek slavēti Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") vadītās Rīgas domes labie darbi. KNAB pārstāve Ieva Karlsberga apstiprināja, ka birojs izvērtēs, vai avīzes izdošana nav saistīta ar priekšvēlēšanu aģitāciju.

Pievienots Kononovas teiktais

Raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka avīzi izdod īpaši šim nolūkam izveidota firma, kurā darbojas bijušie un esošie Rīgas domes darbinieki. Firma apgalvo, ka avīzi izdod 200 tūkstošos eksemplāru. Šāds apjoms ir stipri lielāks nekā dienas lielāko laikrakstu metiens kopā.

Līdz šim iznākuši četri avīzes numuri, katrā uzslavēti Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) un vicemēra Andra Amerika (LPP/LC) labie darbi.

Raidījums vēstīja, ka avīzi izdod nesen dibinātā SIA "Baggy", kas pieder Krievijas pilsonim Dmitrijam Glotovam, kuram nesavtīgi palīdz Rīgas dome. Avīzes licenci reģistrējusi projekta vadītāja Rīgas pašvaldībā Anita Gērica.

Avīzes galvenais redaktors ir bijušais Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieks Dzintars Zaļūksnis.

Ar avīzes izplatīšanu nodarbojas Rīgas domes algotie sētnieki.

Noraida avīzes saistību ar priekšvēlēšanu aģitāciju

Zaļūksnis portālam TVNET apstiprināja, ka KNAB lūdzis aizvest biroja darbiniekiem visus piecus avīzes numurus un viņš personīgi tā arī izdarījis. Nulltais numurs iznācis 28.jūlijā, bet piektais un pagaidām pēdējais - 25.augustā.

Viņš kategoriski noraidīja runas, ka šī avīze saistīta ar priekšvēlēšanu aģitāciju: "Tās ir tīrākās muļķības! Katrs par to spriež pēc saviem kritērijiem." Viņš vērsa uzmanību uz lielajiem preses izdevumiem un TV kanāliem, kur vairums ziņu ir par patlaban valdošo koalīciju.

Nevienā avīzes numurā ne reizi nav pieminēta neviena politiskā partija.

Rakstot par Rīgu, avīzes veidotāji, protams, nav varējuši izvairīties no galvaspilsētas vadības pieminēšanas, taču nekur neesot atšifrēta politiķu pārstāvētā partija, kā tas ir ziņu aģentūrās.

Jautāts par avīzes finansēm, Zaļūksnis norādīja, ka tas ir privāts izdevums un tie ir privāti līdzekļi.

Avīzes ieņēmumus veido tikai nopelnītais par reklāmām, viņš teica.

Izplata sētnieki

Zaļūksnis arī pastāstīja, ka izdevumu izplata ne tikai sētnieki. Viņiem avīzes izplatīšana uzticēta saistībā ar bartera līgumu ar "Rīgas namu pārvaldnieku", kurš apsaimnieko aptuveni pusi galvaspilsētas ēku.

Plānots, ka turpmāk avīzē būs informācija arī par pārvaldnieka pakalpojumiem, bet apsaimniekotājs par to nodrošinās izdevuma piegādi saviem klientiem.

"Pastnieks" tiek izplatīts arī lielveikalu "Maxima" tīklā. Notiekot sarunas par izplatīšanu arī citos veikalos un sabiedriskās vietās.

Patlaban avīzes štatā ir četri darbinieki. Izdevuma versija latviešu un krievu valodā būtiski atšķiroties.

Avīzi nesaista ar vēlēšanām

Arī Ušakova preses sekretāre Anna Kononova portālam TVNET apgalvoja, ka nevienā no šīs avīzes numuriem nav minētas politiskās partijas, līdz ar to saistīt to ar vēlēšanām ir visai grūti. Neviena ar Rīgas domi un "Saskaņas centru" saistīta persona neesot saistīta ar avīzes izdošanu un finansēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu