Dāņu profesors ķeras arī pie citu "Laimas" produktu kritikas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skandalozais dāņu profesors Stēns Stenders ķēries arī pie citu Latvijas saldumu ražotāja AS "Laima" produktu kritikas. Savukārt uzņēmums norāda, ka Stendera izteikumi ir "klajš mēģinājums veidot negatīvu uzņēmuma publicitāti". To uzsvēra AS "Laima" un AS "Staburadze" vadības uzņēmuma "NP Foods" pārstāve Rita Voronkova.

Transtaukskābes par daudz arī tortēs

Dāņu profesors "NP Foods" vadībai 2.septembrī adresētā vēstulē norādījis, ka divos "Staburadzes" izstrādājumos - vafeļu tortēs "Klasika" un "Vāverīte" - konstatēts paaugstināts transtaukskābju līmenis. 100 grami "Klasikas" satur 14 gramus transtaukskābju, savukārt 100 grami "Vāverītes" satur 5,1 gramu transtaukskābju. Paraugi iegādāti Rīgas veikalos laikā no maija līdz jūlijam un vēlāk testēti Dānijas pilsētas Orhūsas pārtikas un veterinārajā laboratorijā.

"Stendera paziņojumi ir klajš mēģinājums sacelt negatīvas informācijas vilni un veidot negatīvu uzņēmuma publicitāti. "NP Foods" reakcija uz šiem izteikumiem ir pilnīga norobežošanās no tiem. Ārvalstu speciālista centieniem ietekmēt Latvijas lielāko saldumu ražotāju nav nekāda pamata, jo "Laima" sekmīgi eksportē savus vafeļu produktus uz 25 pasaules valstīm, pateicoties izstrādājumu kvalitātei," norādīja Voronkova.

"Laimas" pārstāve akcentēja, ka turpmāk to produktu marķējumā, kuros tiks izmantotas taukvielas, uzņēmums uzskatāmi norādīs transtaukskābju daudzumu saturā.

Jogurta vafeles turpmāk būs bez transtaukskābēm

"Atsākot darbu pēc vasaras brīvdienām, septembrī vafeļu ražotnē tiks ražotas jogurta vafeles, kurās pilnībā izslēgtas transtaukskābes. Uzņēmums kā vadošais saldumu ražotājs pats realizēs transtauksskābju satura atspoguļošanu turpmāk to produktu marķējumā, kuros tiks izmantotas taukvielas, norādot transtaukskābju daudzumu," sacīja Voronkova.

Kā ziņots, jau iepriekš 18.jūnijā Stenders nāca klajā ar paziņojumu, ka "Laimas" ražotās vafeles "Selga" esot kaitīgas cilvēka veselībai, jo tajās transtaukskābju saturs pārsniedz 44%. Vēlāk izrādījās, ka laboratorija, kas veica pētījumus, bija kļūdījusies un minētais transtaukskābju daudzums vafelēs ir tikai 9%. Uz Stendera apgalvojumu asi reaģēja "NP Foods", kas ar iesniegumu par negodīgas konkurences darbībām vērsās Konkurences padomē un Drošības policijā, lūdzot ierosināt krimināllietu par neslavas celšanu un apzinātām darbībām, kas grauj Latvijas ekonomiku.

Savukārt Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas vadītājs Didzis Šmits izteicās, ka profesors par Latvijas pārtikas uzņēmumu nomelnošanu jāizraida no valsts.

Kā iepriekš informēja "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Juris Jonaitis, patlaban tiek aprēķināts arī morālais un materiālais kaitējums, lai celtu prasību tiesā par zaudējumu atlīdzību, kā arī plānots vērsties Eiropas Komisijā ar lūgumu izvērtēt nepamatotus un prettiesiskus konkurences izkropļojumus iekšējā tirgū.

Kā ziņots, "Laima" ir viens no lielākajiem šokolādes un saldumu ražotājiem Baltijā. Par AS "Laima" lielāko īpašnieku 2010.gadā pastarpināti kļuvusi Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners", kura iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā "Nordic Partners Limited" holdingā.

AS "Premia Foods" ir lielākais saldējuma ražotājs Baltijā ar 42% tirgus daļu Igaunijā un 14% lielu tirgus daļu Latvijā. "Premia Foods" akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX pamatsarakstā Tallinas biržā no 2010.gada 5.maija. Patlaban "Premia Foods" darbojas vairākos tirgos, tostarp Latvijā, Krievijā, Somijā, Igaunijā un Lietuvā, ar dažādiem saldējuma, saldēto produktu un atdzesēto produktu veidiem. Kompānija nodarbina vairāk nekā 800 cilvēkus, tās apgrozījums 2010.gadā bija 54,32 miljoni latu.

"Premia Foods" pazīstamākie zīmoli ir "Premia", "Vaike Tom", "Heimon Gourmet Vau", "Pohjataht", "Regatt", "Maaharra", "Bueno!" un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu