"WikiLeaks" varot apdraudēt ASV un Latvijas kopīgos projektus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"WikiLeaks" publicēto materiālu dēļ varētu tikt apdraudēta ASV un Latvijas kopīgo projektu īstenošana un pat atsevišķu cilvēku personiskā drošība, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" pieļāva ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere.

“ASV stingri nosoda klasificētas informācijas publiskošanu, un es nekomentēšu nevienu “WikiLeaks” it kā iegūto ziņu. Bet es gribu uzsvērt, ka šīs klasificētās informācijas noplūde var kaitēt projektiem, pie kuriem mēs pašlaik strādājam kopā ar Latviju un citiem NATO sabiedrotajiem, un var apdraudēt konkrētu cilvēku drošību,” sacīja ASV vēstniece.

Viņa arī neizslēdza, ka varētu gadīties “neveikli brīži” turpmākajā saziņā ar Latvijas politiķiem, tomēr pauda pārliecību, ka Latvijas un ASV ciešā sadarbība turpināsies arī nākotnē.

“Mēs esam cieši sabiedrotie un saskaramies ar līdzīgiem izaicinājumiem. (..) Mēs tiekamies ar visu politisko partiju pārstāvjiem un pārrunājam šos izaicinājumus, jo mums rūp Latvija un interesē, kas šeit notiek,” sacīja Gārbere.

Jau vēstīts, ka interneta vietnē "WikiLeaks" publiskota virkne ASV vēstniecību pasaulē konfidenciālie ziņojumi, tostarp arī ASV vēstniecības Rīgā materiāli, kuros aprakstītas sarunas ar Latvijas politiķiem, ģenerālprokuroru, "airBaltic" vadītāju un citiem, kā arī analizētas Latvijas iekšpolitikas norises.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu