Dombrovskis sola īsā laikā ieviest dubultpilsonību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) šodien Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) gadskārtējā valdes sēdē solīja "pietiekami īsā" laikā veikt grozījumus likumā, lai ieviestu dubultpilsonību.

Arī PBLA valdes priekšsēdētājs Ints Rupners norādīja uz nepieciešamību atvērt 1995.gadā aizvērto logu dubultpilsonībai, jo ir īpaši svarīgi valsts grūtajā ekonomiskajā situācijā paplašināt Latvijai piederīgo cilvēku loku.

Rupners arī skaidroja, ka arī Krievijas pavalstniekiem un Dienvidamerikā dzīvojošajiem, kuriem ir samērā cieša saistība ar Latviju, bet kuri nekad nav bijuši pilsoņi, nākotnē ir jādod cerība par tādiem kļūt. Dombrovskis atbildēja, ka šo jautājumu ir pārrunājis ar Brazīlijas latviešu diasporas pārstāvjiem, taču ir jāņem vērā, ka šādai idejai ir sarežģītāks juridiskais risinājums.

Dombrovskis savā runā valdes sēdes atklāšanā akcentēja "Vienotības" labos panākumus vēlēšanās ārvalstīs un solīja strādāt, "lai nepieviltu jūsu cerības un jūsu uzticību".

Kā ziņots, PBLA no šodienas līdz 30.septembrim Rīgā, Mazajā Ģildē, rīko savu gadskārtējo valdes sēdi, kurā lemj par latviešu jaunizbraucēju integrēšanu esošajās latviešu organizācijās ārzemēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu