Urbanovičs: Okupācijas Latvijā ir bijušas, okupantu nav

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Okupācijas Latvijā ir bijušas, okupantu nav", uzskata apvienībā "Saskaņas centrs" ietilpstošās partijas "Saskaņa" vadītājs politiķis Jānis Urbanovičs.

"Arī man ir savs skatījums uz Latvijas vēsturi, un tas nav veidojies vakar, bet gan pirms daudziem gadiem, un es to daudzkārt esmu izklāstījis, atkārtošu arī tagad: okupācijas Latvijā ir bijušas, okupantu nav," paziņojumā presei norāda Urbanovičs.

Viņš atzīmē, ka pēdējā laikā vārda "okupācija" pieminēšanas biežums plašsaziņas līdzekļos pārsniedzis visus rekordus. Par vēstures pagātnes notikumiem raksta biežāk nekā par ekonomisko krīzi un valdības veidošanu.

Apsveicot brīvu viedokļu apmaiņu jebkuros, pat visasākajos, jautājumos, politiķis ar nožēlu atzīmē, ka "reizēm uz šī viļņa, lai izskatītos krāšņāk, man tiek pierakstīti pilnīgi neiedomājami izteikumi".

"Diemžēl daudzi, runājot par pagātni un vēsturiskiem jautājumiem, nespēj diskutēt pragmatiski, emocijas dominē pāri visam. Es nevēlos ne ar vienu strīdēties, katram ir tiesības uz emocijām, arī attieksmē pret vēsturiskiem notikumiem," pauž Urbanovičs.

Viņš aicina visus politiskos spēkus pašreizējā situācijā, "kas nav vienkārša - un ir arī vēsturiska, ja skatāmies no mūsu pēcteču skatupunkta", domāt par to, kā visiem kopā izvest Latviju no krīzes un palielināt tās iedzīvotāju labklājību.

Kā iepriekš ziņoja raidījums "Nekā personīga", ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere SC esot centusies palīdzēt atvērt durvis uz iekļūšanu valdībā un vēl pirms Saeimas vēlēšanām, augusta beigās, Gārbere viesojusies Latgalē SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Urbanoviča mājās.

Kāds informācijas avots mūsu Ārlietu ministrijā "Nekā personīga" sacījis, ka, iespējams, šajā Urbanoviča sarunā ar Gārberi ir dzimusi ierosme, lai SC līderis Nils Ušakovs nāktu pretim tai sabiedrības daļai, kas no SC jau sen gaida Latvijas padomju okupācijas fakta atzīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu