Žurnālists: sarakste atklāj Ušakova patieso seju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mēra Nila Ušakova e-pastu saraksti portāla Kompromat.lv rīcībā nodevis kāds nezināms "labvēlis", rus.TVNET pastāstīja portāla žurnālists Leonīds Jākobsons.

Informāciju nodevis kāds tuvu stāvošs cilvēks

Viņš norādīja, ka medijs tikai saņēmis norādi, kur minēto e-pastu saraksti meklēt. Tā vēl joprojām esot pieejama.

Kurš šādu informāciju ir savācis un nodevis medijiem, viņš nezina, tomēr pieļauj, ka tas bijis kāds mēram tuvu stāvošs cilvēks.

Vēršas Ģenerālprokuratūrā

Portāls ir vērsies Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu izvērtēts, vai šī sarakste neliecina par Ušakova nelikumīgu darbību. Kopumā portāla rīcībā nonākušas vairāk nekā 10 000 vēstuļu 1 Gb apjomā un tajās esot arī informācija par "Saskaņas centra" reklāmas kampaņām un par to, kurš un par kādiem līdzekļiem tos rīkojis, kā arī cita informācija.

Kā norādīja Jākobsons, viņš ir nodrošinājies ar e-pasta sarakstes kopijām un nodevis tās kolēģim, kuram uzticas, brīdinot - ja ar viņu kaut kas notikšot, Ušakova e-pasta vēstules vienalga tiks publiskotas.

Mērķis - Ušakova atstādināšana

Viņš skaidro, ka mērķis esot panākt Rīgas mēra atstādināšanu no amata.

"Spriežot pēc vēstulēm Ušakovs ne tuvu nav tik "pūkains", kādu mēs viņu redzam uz ekrāna,"

atklāj žurnālists.

Viņš esot bargs vadītājs, kurš necieš, kad kāds viņam runā pretim.

Jākobsons norāda, ka publikācijas turpināsies līdz brīdim, kamēr Ušakovs vadīs Rīgas domi, jo pēc viņa atstādināšanas informācija vairs nebūšot aktuāla.

Saudzējot sievu, privāto saraksti nepubliskošot

Šobrīd vēstules tiek klasificētas pa tēmām. Ņemot vērā apjomu, tas prasa daudz laika. Jākobsons sola vēl daudz interesantu faktu par Ušakova darbību, vienlaikus piebilstot, ka informācija, kas skar mēra privāto dzīvi, publicēta netikšot, jo no šīs informācijas publiskošanas varot ciest gan Ušakova bijusī, gan esošā sieva.

Publisko mēram neglaimojošas vēstules

Jau vēstīts, ka portāla Kompromat.lv rīcībā nonākusi Rīgas mēra Nila Ušakova e-pastu sarakste. Tostarp ziņas, ka Ušakovs toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam ir sūtījis dažādu informāciju.

Vēstules Hapilovam tika sūtītas 2008.gadā, un tajā laikā Ušakovs bijis Saeimas deputāts. Savukārt Hapilovs strādājis par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pametis darbu Latvijā.

Vienā no vēstulēm, ko Ušakovs sūtījis Hapilovam, tika skaidroti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuros bija plānots noteikt, ka gadījumā, ja bukletos, izkārtnēs un uzrakstos, kas tiek izplatīti publiskajās vietās un paredzēti sabiedrības informēšanai, teksts tiks tulkots svešvalodā, bet normatīvie akti paredz, ka tam jābūt tikai valsts valodā, atbildīgā personā var saņemt sodu 20 līdz 100 latu apmērā. Vēstulē uzsvērts, ka grozījumu būtība ir tāda, ka sodi tiks piespriesti ne tikai gadījumā, ja teksts nav pieejams valsts valodā, bet arī par to, ka tas būs svešvalodā jeb krievu valodā.

Tāpat Ušakovs sūtījis informāciju par jauniešu organizācijas "Mums pa ceļam" īstenotajiem projektiem un plānoto konferenci "Krievu pasaule jaunajiem - veiksmīgu ideju tirgus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu