Klintone: Latvija iedvesmo valstis visā pasaulē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz karu un padomju okupāciju, šodienas Latvija ir plaukstoša demokrātiska valsts, kas iedvesmo valstis visā pasaulē, sveicot Latviju neatkarības proklamēšanas 93.gadadienā, sacījusi ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, nododot vislabākos novēlējumus ASV prezidenta Baraka Obamas un ASV tautas vārdā Latvijas tautai, Klintone uzsvērusi, ka ASV un Latvijai ir ilga kopīga vēsture kā stratēģiskiem sabiedrotajiem, augstu vērtētiem partneriem un tuviem draugiem. Viņa atgādinājusi, ka esam sabiedrotie NATO un mūsu uzdevums ir visur aizstāvēt personiskās brīvības, demokrātiju un cilvēktiesības.

"Abas mūsu valstis jo dienas ciešāk vieno kultūras un ģimenes dziļās saites. Svinot šos sevišķos svētkus, ziniet, ka Amerikas Savienotās Valstis ir jums līdzās kā partneris un draugs, un mēs esam pārliecināti, ka turpmākajos gados mūsu sadarbība kļūs vēl plašāka," teikts ASV valsts sekretāres apsveikumā.

Latvijas proklamēšanas 93.gadadienā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs saņēmis apsveikumus gan no kaimiņvalstu ārlietu ministriem, gan kolēģiem Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīs, kā arī citām partnervalstīm. Ārlietu ministri Latvijas proklamēšanas dienā vēl labklājību un attīstību Latvijas tautai, kā arī akcentē divpusējā dialoga nozīmi un viedokļu apmaiņu divpusējos formātos un starptautisko organizāciju darbībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu